Viccnek ez azért durva: valaki Temesvár mellett egy kamu halálkamionnal traktálta a 112-őt

Holttesteket tartalmazó hűtőkonténerhez riasztották a hatóságokat, de átverésnek bizonyult.

Hirdetés

Nehezen fér a fejünkbe, mi késztethet valakit arra, hogy horrortörténeteket gyártson a 112 segélyhívószám hívásfogadó operátorai számára, de az utóbbi időben, főleg a caracali botrány óta elég sok kamusztorival traktálták őket. Ezúttal nem eltűnt kiskorúval kapcsolatos hamis bejelentés mozgósította a teljes apparátust, hanem egy, a Temesvár és Arad közötti autópálya-szakasz leállósávjában parkoló állítólagos kamion, melyben a bejelentő szerint hét-nyolc holttest található. A telefonálónak vélhetően a 39 holttestet rejtő essexi halálkamion adta ötletet, hogy ilyesmivel szórakozzon.

A hatóságok, nagyon helyesen, komolyan vették a bejelentést és több mint egy órán keresztül keresték a hűtőkocsis kamiont, de nem találtak semmit. A bejelentőről egyelőre annyit sikerült kideríteni, hogy Orczyfalva térségéből, Temesszécsény közeléből telefonált. Amikor a hatóságok megpróbálták elérni, már nem reagált a hívásukra. Ha sikerül beazonosítani az illetőt, akkor a mókásnak vélt hívásért komoly büntetés jár.

Éppen az ilyen esetek miatt szigorította nemrég a szenátus a hamis riasztásokért kiszabható bírságot: aki indokolatlanul hívja az 112-es hívószámot, mozgósítva ezzel az egész rendszert, ki kell fizesse a kiszállás minden felmerülő költségét, emellett akár 5 000 lejre is büntethető. Kinek ér ennyit egy rossz vicc?

Hirdetés