Valakik nagyon aljas játékot űznek: egészséges emberekkel közlik, hogy koronavírusosak

Feltörték az egyik tesztlabor informatikai rendszerét Bukarestben.

Hirdetés

El sem tudjuk képzelni, hogy bárkinek is konkrét haszna származhat abból, hogy másokat koronavírusosnak állít be, bár az is nehezen hihető el, hogy valaki merő rosszindulatból poénkodik ilyesmivel. Több mint fél évvel a járvány romániai felbukkanása után azonban ezt is megértük: ismeretlen tettesek feltörték a bukaresti Caraiman nevű laboratórium informatikai rendszerét, megszerezték a páciensek telefonszámát, és közölték velük SMS-ben, hogy pozitív lett az eredményük. Nem mellékes, hogy olyanokkal közölték ezt, akik egészségesek, vagy nem is végeztek semmiféle tesztet, más panaszok miatt keresték fel az egészségügyi központot.

Fotó forrása: Mediafax

Az üzenetek egy négyjegyű telefonszámról érkeztek, teljesen hihetőnek tűnt, hogy valódiak. Hét személyt külön fel is hívtak a központ nevében, időpontot ajánlva fel nekik egy influenzaellenes vakcina beadására. Az első bepánikolt páciens csütörtök délelőtt hívta fel a laboratóriumot, aki nem tudta mire vélni az SMS-t, főleg, hogy pár nappal korábban írásban értesítették a negatív teszteredményről. Ezt követően mások is jelentkeztek, akik megkönnyebbülve vették tudomásul, hogy nem is betegek.

Nem lehet tudni, hogy hányan kapták meg a fals üzenetet, de a központ igazgatója szerint egy hónapban átlagosan négyezer ügyfelük van. A rendőrség szervezett bűnözés elleni osztályához fordultak, hátha elkapják a tetteseket és kiderül, mire volt jó ez az egész.

Hirdetés