Újságírót bántalmazott a jogsi nélkül balesetező volt prefektus, Temesvár ismét forradalomban ég – hírmix

Négy kamasz pedig lefilmezte, amint szexel egy kamaszlánnyal, majd elkezdték terjeszteni a felvételeket.

Hirdetés

Már megint Temesvárról indul a forradalom

Ezúttal a Nemzeti Liberális Párt (PNL) háza táján. Mint tudjuk, Nicolae Ciucă pártelnök megegyezett Marcel Ciolacu miniszterelnökkel, a PSD elnökével, hogy az idén esedékes választásokon szövetségre lépnek, igaz azt nem mondták, hogy melyik választásokon. Ez nyilván azért van, mert a széljobb AUR az összes felmérésen ijesztően feljött, így már a két legnagyobb párt is fél tőle. Csakhogy Alin Nica Temes megyei tanácselnök, egyben a párt megyei szervezetének vezetője egyáltalán nincs elragadtatva a szocdemekkel való összeborulástól, és éppen „forradalommal” fenyegetőzik. Mint mondta, felajánlották neki, hogy szenátor lehet, ha cserébe hagyja, hogy a szocdem Alfred Simonis jelentkezzen be megyei tanácselnöknek. Csakhogy Nica élből elutasította ezt a forgatókönyvet, és azzal fenyegetőzik, hogy a Temes megyei PNL-s polgármesterjelöltek egy másik jobboldali párt zászlaja alatt fognak elindulni a helyhatósági választásokon, ha nem hagyják, hogy a PSD-től függetlenül induljanak. Nica azt is mondta, hogy több olyan kollégájával is beszélt a pártból, akik szintén elégedetlenek a PSD-vel való közösködéssel kapcsolatban, főleg a helyhatósági választások tekintetében, és úgy fogalmazott, hogy ha forradalom indul a pártban, akkor az Temesvárról fog elindulni. Ciucă azonban egyelőre nem hajlandó lemondani a PSD-vel kötött szövetségről, igaz a végleges döntést március 24-ikére halasztotta.

Jogsi nélkül balesetezett, majd egy újságírónőt is bántalmazott a volt Gorj megyei prefektus

Csütörtök este a volt Gorj megyei prefektus, Dan Ilie Morega nekiment egy parkoló autónak, holott a jogosítványát egészségügyi okok miatt már februárban bevonták. Ez ráadásul már messze nem az első eset, hogy emberünk jogosítvány nélkül ült a volánhoz, korábban már hatszor is lefülelték, legutóbb március 10-ikén, ami miatt már eleve hatósági felügyelet alatt volt. Morega pénteken délre sajtótájékoztatót hívott össze, hogy elmagyarázza miért furikázik ő jogsi nélkül. Ehelyett azonban elkezdte sértegetni a Digi24 újságírónőjét, sőt meglökte és meg is ütötte. Ezt később megpróbálta ugyan letagadni, ám az esetet videóra vették. Az áldozat természetesen értesítette a rendőröket, akik a helyszínre siettek. Az ügyben az Országos Audiovizuális Tanács (CNA) is felszólította a rendőrséget, hogy minél hamarabb és minél alaposabban vizsgálják ki az ügyet, de Nicolae Ciuca, a PNL elnöke is sietett elítélni Morega viselkedését. A hatóságok kezdeményezték Dan Ilie Morega előzetes letartóztatását.

Négy kamasz lefilmezte, amint szexel egy kamaszlánnyal, majd elkezdték terjeszteni a felvételeket

Nagyon aggasztó eset történt Galați városában: négy 16 éves fiú videóra vette, amint egy korukbeli lánnyal szexel, majd elkezdték terjeszteni a felvételeket az iskoláikban és a közösségi hálón. Az elkövetők közül ketten a lány osztálytársai, ketten pedig egy másik elismert helyi iskolába járnak. A DIICOT emberei a tanórákról vitték el az érintetteket kihallgatásra, miután az egyik iskola vezetése értesítette a hatóságokat. Az igazgatónő szerint a diákok valószínűleg tudatlanságból tették, amit tettek, de kénytelenek voltak a hatóságok segítségét kérni. A másik iskola igazgatója azt mondta, nem tudja, miért vitték el az egyenruhások az érintetteket, de hozzátette, hogy hozzájuk „csak jó tanulók járnak”. A nyomozók lefoglalták a fiúk telefonjait, most a bírói végzésre várnak, hogy átkutathassák azokat.

Hirdetés