Újdonsült képviselőnő: nem rossz ötlet géppuskával bemenni a parlamentbe

Erős belépő a meglepetéspárt politikusától, annyi szent.

Hirdetés

Már előre sejteni lehetett, hogy a parlamentbe a december eleji választások nyomán bekerült szélsőséges-soviniszta-mélyortodox-misztikus Románok Egységéért Szövetség (AUR) számos szórakoztató pillanatot szerez majd a nagyérdemű számára, és becsületére legyen mondva, igyekszik is megfelelni a várakozásoknak.

A futballultrából lett pártelnök és a maszktagadó ügyvédnő után most itt van egy újabb képviselőnő, aki erős belépővel robbant be a bukaresti közéletbe: konkrétan azzal, hogy lelkesen helyeselte a parlament fegyveres elfoglalását.

Gianina Șerban őképviselősége a közösségi oldalán keveredett kedélyes párbeszédbe a párt egyik radikális – vagyis inkább átlagos – támogatójával.

Az illető azt kérte számon, hogy miért csak írogatnak az AUR politikusai, ahelyett, hogy géppuskával mennének be a szenátusba, és a földre fektetnének mindenkit.

Azt is felveti, hogy azt kellene tenniük az ott tartózkodókkal, amit „az a rabszolga” Iliescu tett Ceaușescuval.

(Gyengébbek kedvéért: kivégeztette).

A lánglelkű kommentelő szerint mindehhez csupán a hadsereg, a kormányőrség, a hírszerzés és a drogellenes különítmény néhány tábornoka kellene, valamint egy pár, mellettük álló intézmény.

„Az ön ötlete nem rossz” – reagált minderre csípőből Gianina Șerban.

Hirdetés

Igaz, azzal folytatta: nem ültethető gyakorlatba.

Már csak azért sem – így a képviselőnő –, mert a rendszert úgy alakították ki, hogy azok, akik 30 éve irányítják az országot, mindig az egyszerű polgárok érdekei elé helyezik a sajátjukat.

Aztán törölte a kommentet, de hát az interneten semmit sem lehet véglegesen eltüntetni.

Nos, bár nem ő az első képviselő, aki szerint nem lenne rossz ötlet géppuskával politizálni, ilyen politikusokkal egyértelmű, hogy a következő négy éves parlamenti ciklus csupa móka és kacagás lesz Romániában.

Hirdetés