Úgy tűnik, az egészségügyi minisztérium dolgozói sem immunisak a koronavírusra

Három alkalmazott is elkapta a koronavírus-fertőzést. Két nap alatt.

Hirdetés

FRISSÍTÉS: Szerdára kiderült, hogy újabb fertőzött alkalmazottat azonosítottak a minisztériumban, ő a negyedik. Ő sem tünetmentes, kórházi kezelésre szorul.

Az ember azt hinné, hogy a romániai egészségügy központi adminisztratív fellegvára bevehetetlen, már ami a koronavírus támadását illeti. Hiszen ha valahol, akkor az egészségügyi minisztériumban igazán tudják, hogy kell betartani a szabályokat.

Úgy tűnik azonban, hogy a valóság másképp működik. Hétfőn érkezett a hír, hogy a minisztérium egyik alkalmazottja elkapta a koronavírus-fertőzést, kórházba is került. Az intézmény azonnal reagált, mondván, hogy járványügyi vizsgálatot következik. A vizsgálat során 12 olyan alkalmazottat azonosítottak, akivel a fertőzött ember közvetlenül kapcsolatba lépett. Őket tesztelték is, továbbá otthoni elkülönítésbe kerültek.

Igen ám, de kedden kiderült, hogy további két alkalmazott is elkapta a fertőzést, akik ugyanazon az osztályon dolgoztak, ahol a „nulladik” páciens. Mindkét beteg kórházba került.

Hirdetés

A fentiek következményeképpen az egészségügyi minisztériumban szerdától csak az alkalmazottak fele jár be fizikailag, a másik fele távmunkát végez. Továbbá tilos az intézmény látogatása.

Hogy miképpen állja a minisztérium az ostromot, az elkövetkezőkben kiderül.

Hirdetés