Illusztráció: Pixabay

Úgy lépnek be az emberek az AUR-ba, mintha nem lenne holnap

Egyre nagyobb meglepetésekkel szolgál a román politika Nagy Bummja.

Hirdetés

A Románok Egyesítéséért Szövetség, az aranynevű AUR a romániai politika Nagy Bummja, mivel rendkívül rövid idő alatt, gyakorlatilag a semmiből fúvódott fel akkorára, hogy a parlamentbe szinte 10 százalékkal jutott be.

Kifinomult ízlésű politológusok majdnem keresztben nyelték le az organikus lattés poharat vasárnap este, amikor meglátták, hogy az AUR százalékpontjai hogyan kúsznak felfelé a szavazatszámlálás során az USR számai mellé.

A gyakran a mindenféle fura fazonok, nackók, ortodox fundamentalisták, vírustagadók, posztlegionárius, Nagy-Románia-nosztalgikusok (plusz Dan Tanasă) gyűjtőhelyeként jellemzett alakulat két társelnöke, George Simion és Claudiu Târziu hétfőn csatlakozási felhívást tett közzé.

Az emberek pedig nem is nagyon haboztak, 24 óra alatt 15 ezren írták alá az AUR online elérhető csatlakozási nyilatkozatát.

A párt keddi közleménye szerint az AUR-tagság nem a haszonszerzésről szól, a tagoknak bizony áldozatokat kell hozniuk a Hazáért. Hogy ez mit jelent, azt nem részletezték.

Hirdetés