Úgy hírlik, a DNA fülön csípte a „magyarbarát” (és nagyot bukott) államelnökjelöltet

Legalább egy vádemelés erejéig, újságolják boldogan az ügyészségi források.

Hirdetés

Emlékeznek még erre az Alexandru Cumpănașu nevű alakra? Igen, ő a Románia Korszerűsítéséért Nemzeti Koalíció (CNMR) elnöke (kivéve, amikor nem kavar hányingerkeltő kampányt az elnöki bársonyszékért folytatott harcban), és többek közt óriási magyarbarátságáról híres. Komolyan, nagyon, de nagyon szeret minket.

Nos, ügyészségi források szerint ezt a fazont éppen vád alá helyezte az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA), mégpedig az Országos Politikatudományi és Közigazgatási Főiskola (SNSPA) által európai pénzekből lebonyolított projekt során elkövetett hamis adatszolgáltatás okán, újságolja a G4 Media.

Az ügyészek azt állítják, hogy Cumpănașu mester hazudott, amikor az ominózus projekt szakértői posztjára jelentkezvén azt állította, neki bizony felsőfokú végzettsége van. Hogy a hőzöngő ex-államjelöltnek nincs egyetemi végzettsége, nem újdonság. Hogy ez az úr csodálatos módon hatalmas összegekhez jutott az általa vezetgetett teljesen nemkormányzati szerven keresztül (a pali tavaly több mint 580 000 lej honort kasszírozott ily módon, a kedves neje pedig több mint 310 000 lejt), az sem újdonság.

Sőt, az sem újdonság, hogy a bizonyítottan nem felsőfokúan végzett zseniális szakértő 2018-ban 5500 lejes havi fizetést húzott a SNSPA-tól a fentebb említett projekt kapcsán, ja, és további 4900 lejt (per hó, naná) egy olyan hivataltól, amelynek létezéséről napi szinten ír az egész romániai média (na jó, ez vicc volt): a felsőoktatás, kutatás, fejlesztés és innováció finanszírozásáért felelős végrehajtó hivatalról (UEFISCDI) van szó.

Ezek után csak azt tudjuk hápogni, levegő híján: miért csak most jutott odáig a DNA, hogy megpróbálja elkapni a csávó frakkját?

Hirdetés