Kedvenc „magyarbarát” elnökjelöltünknek több háza van, mint Iohannisnak

Alexandru Cumpănaşu elnökjelöltnek nincs egyetemi diplomája. Viszont van mit a tejbe aprítania.
Hirdetés

Először is szögezzük le, Alexandru Cumpănaşu nem a kedvenc elnökjelöltünk, csak nem bírunk csodálkozni azon, hogy mekkora opportunizmus szorult ebbe az emberbe. Nem elég, hogy mindenféle kétes szerződésekkel évek óta gátlástalanul csüng az állam kebelén és közben rendszeresen az erdélyi magyar kisebbség ellen hergel, de nem érez semmilyen erkölcsi kivetnivalót akkor sem, amikor egy kamaszlány, Alexandra Măcenașu meggyilkolásából próbál politikai hasznot húzni. Akit mellesleg következetesen unokahúgának nevezett a sajtóban, valójában az apjával csak negyedfokú unokatestvérek.

Alexandru Cumpănaşu vagyonnyilatkozata híven tükrözi, hogy mindig is megragadta az alkalmat, hogy vagyonra tegyen szert. A független elnökjelölt évi 1,1 millió lejt keres, hat ingatlannal, két telekkel és két gépjárművel rendelkezik. A lakások összesen 872 négyzetmétert tesznek ki, ezeket 2013 és 2017 között vásárolta. Felesége nevén is szerepel egy 78 négyzetméteres lakás.

Ezzel meghaladja az aktuális államfő, Klaus Iohannis lakásainak számát.

A mintegy ezer négyzetméternyi földbirtokot 2016-ban és 2017-ben vásárolta, emellett felesége is rendelkezik egy 2014-ben vásárolt 117 négyzetméteres telekkel. Cumpănaşu ugyanakkor egy Subaru és Mercedes gépjármű tulajdonosa. Befektetéseinek és banki számláinak értéke 260 862 lej és 17 000 euró. Kintlevősége 150 972 lej, amit a saját egyesülete számára hitelezett meg. Egy magánszemélytől 330 ezer eurót kért kölcsön, de van még egy 171 000 lejes tartozása is. Évi jövedelme 1 132 933 lej, ami fizetésből, szerzői jogokból és bérleti díjakból származik. Felesége 595 826 lejt keres.

Cumpănaşu függetlenként nyújtotta be a Központi Választási Bizottsághoz (BEC) a 230 ezer támogatói aláírást.

A BEC több jelöltet is aláírás-hamisítással gyanúsított meg, köztük Cumpănaşut is, de az ő esetében végül jóváhagyta a jelöltséget.

Hirdetés

Időközben a sajtó azon pörög, hogy Alexandru Cumpănaşu valójában nemhogy egyetemi vagy főiskolai diplomával nem rendelkezik, még csak nem is érettségizett le. A független jelölt viszont a Facebookon tette közzé érettségi diplomáját, mely szerint 9,56-tal végzett.

Az továbbra sem tisztázott, hogy rendelkezik-e egyetemi végzettséggel, az önéletrajza is hiányos e tekintetben. Azt állítja, hogy 2016 óta a svájci Open University hallgatója. De akkor milyen alapon állt szerződésben különböző állami intézményekkel, mint szakértő, ha felsőfokú végzettsége sincs?

Hirdetés