Tolatva próbált menekülni a rendőrök elől, és hát… pfff… ööö… lol… nézzék meg inkább! :)) (VIDEÓval)

Ilyen lassú autós üldözést még nem látott! Még lövöldözés is volt!

Hirdetés

A háttérben egy rakás csempészcigi áll.

(Tényleg, mekkora poén lenne, ha lenne egy ilyen cigimárka: Csempészcigi. Na mindegy.)

Szóval az úgy volt, hogy a Suceava megyei egyenruhások hétfőn lekapcsoltak egy férfit némi csempészett bagóval. A férfit kihallgatták, meg nyomozgattak is, és így felmerült a gyanú…

A következő mondatot inkább a rendőrségi közleményből idézem autentikusan: „Így felmerült a gyanú, hogy egy raktár (helyi akcentussal hála – a szerk. megj.) típusú ingatlanban, Moara település területén, nagy mennyiségű idegen eredetű cigarettával töltöttek fel egy busz típusú járművet, amely ezután elindult Gura Humorului város felé.”

A vámügyi típusú egyenruhások ezután szóltak a közlekedési típusú kollégáknak, hogy meló van, így a srácok szolgálati járműbe pattantak, és a busz (pontosabban mikrobusz) típusú jármű elé kerültek.

Amikor azonban megpróbálták megállítani a busz típusú járművet, az hirtelen bevágott egy satuféket, majd rükvercbe kapcsolt, és megpróbált úgy elmenekülni.

Wiki-percek: A járművek hátramenetben nem képesek túl nagy sebesség elérésére, ezért olyan ritkák a tolató autóversenyek.

Hirdetés

És ezért olyan mulatságos a lenti videó erről az úgynevezett üldözésről.

Az üldözés mintegy másfél kilométeren át tartott, majd a rendőrök három figyelmeztető lövést adtak le, majd újabb hármat a kisbusz abroncsaira. A 26 éves sofőr ekkor egy kerítésnek tolatott, majd megpróbált gyalogosan menekülni, ám Pityke őrmesterék gyorsabbak voltak és bilincsbe vágták a bűnöző típusú srácot.

A rendőrök az először lekapcsolt férfinál, a kisbuszban és a raktárban összesen ötmillió szál (250 ezer csomag) csempészett cigit találtak, és foglaltak le.

A Suceava megyei rendőröknek feltehetően ez volt az első autós üldözésük egyes fokozatba kapcsolva.

Hirdetés