Fotó: Erdély Bálint Előd/Székelyhon

Amikor már elegünk lett a sok esőből, megnyílt az árvízszezon: Maros megyében már életet is követelt

A meteorológusok sem biztatnak egyelőre semmi jóval, a héten lesznek még felhőszakadások, viharok, áradások.

Hirdetés

Több megyében is komoly fejfájást okoztak az embereknek a kedd esti, éjszakai kiadós esőzések után megáradt patakok és folyók. A Maros megyei Mezőháton egy 20 éves fiatalembert sodort el az áradat, a helyszínre érkező mentősök már nem tudták megmenteni az életét. A heves Maros és Hargita megyei esőzések miatt a tűzoltók több lakóház udvararáról és pincéjéből kellett kiszivattyúzzák a vizet.

Székelyudvarhelyen akkora felhőszakadás volt kedden délután, hogy a város több alacsonyan fekvő utcáját is elöntötte az esővíz, amelyet a csatornahálózat nem tudott elnyelni, a Hunyadi utcában például majdnem térdig ért – írja a Székelyhon.

A Maros megyei Dicsőszentmártonban alig 30 percet tartott a felhőszakadás, de így is több udvart és pincét elárasztott az esővíz. Egy helyi szupermarketet be is kellett zárni, miután a raktárából ki kellett szivattyúzni a vizet, de a helyi textilgyárhoz is kihívták a tűzoltóságot.

A meteorológusok sajnos nem tudnak megnyugtató hírekkel szolgálni: hasonló kaliberű felhőszakadásokra több erdélyi megyében is lehet majd számítani az elkövetkező napokban.

Hirdetés