Több százezer étkezési utalvány várja, hogy a frissen oltottak felmarkolják őket

Azt is eláruljuk, hogyan kell felmarkolni őket.

Hirdetés

Mint tudjuk, egy nemrég elfogadott rendelet értelmében, 100 lej értékben kapnak étkezési utalványt azok, akik beoltatják magukat. Az utalványokból 350 ezer már meg is érkezett a megyei közegészségügyi igazgatóságokhoz, amelyek szétosztják az oltópontok között.

Aki fel akarja venni a maga utalványát, annak mindössze annyit kell tennie, hogy bemegy az oltási igazolásával arra az oltópontra, ahol a második dózist kapta meg – csak a teljes sémával beoltottak jogosultak ugyanis erre a kis figyelmességre. Azt is fontos tudni, hogy csak a szeptember 3-ika után oltottak kapnak ételjegyet, és a második dózis dátumától számított 60 napig lehet csak felvenni a cuccot, utána már nem adják oda.

Hogy mennyire fogja fellendíteni az oltakozási kedvet az étkezési utalvány vagy a vakcinalottó bevezetése, arra kíváncsiak vagyunk, minden esetre az utóbbi hetekben érzékelhetően nőtt a friss beoltottak száma: egy hónap alatt konkrétan megötszöröződött. Persze ennek ahhoz is köze van, hogy a kormány belföldön is sok helyen kötelezővé tette az uniós védettségi igazolványt.

Hirdetés