Több mint egy ártatlan gyerekcsíny: két kamasz miatt kerülhetett az utcára 250 ember (FRISSÍTVE)

Lakók százait kellett kimenekíteni, 150 lakás és 37 autó rongálódott meg, valamint nyolc személy került kórházba, miután kiégett egy tömbház Konstancán.

Hirdetés

Tűzvészből nem volt hiány idén Romániában, s bár már csak pár hét van hátra az évből, még mindig tartogat kellemetlen meglepetéseket a 2021-es esztendő. Szerdáról csütörtökre virradóan lángba borult egy tömbház Konstancán, emberek százait kellett kimenekíteni az éjszaka közepén az épületből. A tűz következtében óriási anyagi kár keletkezett, a tömbház szinte teljesen kiégett. Kilenc személy került kórházba füstmérgezéssel, egyikük másodfokú égést szenvedett teste 70 százalékán.

A lángok éjszaka 1 óra körül csaptak fel, gyors terjedésüket 11 tűzoltóegység próbálta megfékezni. A szomszédos megyékből is érkeztek kollégák, akik segítettek biztonságba lehozni a tetőre menekült mintegy száz lakost is. Az első hírek még arról szóltak, hogy az egyik gépjármű meghibásodása okozhatta a bajt, majd előkerült az egyik térfigyelő kamera felvétele, melyen az látszik, hogy két kamasz rohan el a tűz keletkezésének helyéről.

Összesen 37 gépjármű ment tönkre, ebből 25 az alagsori parkolóban állt, a többi az utcán. 250 lakos éjszakázott az utcán, illetve rokonoknál, barátoknál, ebből 70 kiskorú. 150 lakás égett ki.

A hatóságok nyomozása folyamatban van, keresik a helyszínről elsiető gyerekeket is. Ügyészségi források szerint már azonosították őket: a 13 és a 15 éves gyerek beismerte, hogy petárdázott az autók közelében. Büntetőjogilag a 15 éves vonható felelősségre, előtte azonban pszichiátriai szakértő kell megállapítsa az ítélőképességét.

Hirdetés