Több háza és autója van? A pénzügyminiszternek van egy meglepetése az Ön számára

A kormány irodáiban már dolgoznak az adótörvénykönyv módosításain, többek közt a borravaló utáni illetéket is belefoglalnák.

Hirdetés

A kormány azt ígéri, ezt az évet még megússzuk új adók bevezetése nélkül, a kabinet irodáiban azonban már dolgoznak az adótörvénykönyv módosításain, melyek várhatóan 2023-tól lépnének hatályba.

Ezt Adrian Câciu pénzügyminiszter lebegtette meg a Hotnews hírportálnak adott interjúban, és azt ígéri, az új járulékok bevezetése előtt átfogó közvitát is szerveznek majd, a módosításokról már idén nyáron döntenének. Câciu vázlatszerűen arról is beszélt, hogy mire lehet nagyjából számítani:

  • a tervek szerint nagyobb járulékot kellene fizetniük azoknak a magánszemélyeknek, akik több ingatlannal – például egynél több tömbházlakással – rendelkeznek;
  • ugyanígy azok is nagyobb adót fizetnének, akiknek kettőnél több autójuk van;
  • a cégek leírhatják az adójukból az alkalmazottak bölcsődei és óvodai költségeit, 1500 lejes értékhatárig – ez a javaslat korábban is terítéken volt, most újramelegítenék;

Na de itt nincs vége, ismét elővennének egy másik vitatott témát, a borravaló megadóztatását, melyet korábban már egyszer bevezettek, aztán a rendeletet eltörölték, miután kiderült, nem lehet alkalmazni minden területen.

A szociáldemokrata Adrian Câciu most azt mondja, erre vonatkozóan épp a vendéglátósokat tömörítő HoReCa-tól érkezett javaslat, melyet szintén közvitára bocsátanának, s a terv szerint július elsejéig erről is döntés születik majd.

Hirdetés