Te jó ég! Az ország legjobban kereső pópája egyszerűen nem érti, miért zárták be a templomokat

Teodosie sztárérsek folytatja a felelőtlen viselkedést.

Hirdetés

Ismét beverekedte magát a hírekbe Teodosie, az ortodox egyház sztárérseke, aki egyszerűen nem tudja abbahagyni a felelőtlen viselkedést.

Az ország legjobban fizetett pópája – aki amúgy februárban tudta meg, hogy megúszta a börtönt – pár hete még minden óvintézkedésre fittyet hányva ugyanazzal a kanállal áldoztatta a híveit, csütörtökön pedig egy videót tett közzé, melyben őzikeszemekkel mondja el, hogy ő bizony azt szeretné, ha az ortodox húsvétra engedélyeznék a hagyományos misézést.

Tomis (Konstanca) érseke egyszerűen nem érti, miért van az, hogy míg a templomokat be kellett zárni, más intézmények továbbra is működnek, járnak bennük emberek, meg ilyenek. Őboldogsága azt kívánja, hogy ne kivételezzenek, annál is inkább, mert jön a nagy ünnep, jót tenne a nyájnak, ha összegyűlne.

Márpedig a katonai rendelet értelmében a fertőzés elleni küzdelem meghiúsításáért akár börtönbüntetés is kiszabható, szóval én nem nagyon bujtogatnék a helyében.

A szent szinódus bölcsei legalább maguktól rájöttek, hogy nem kellene magasról tenni a betegségmegelőző intézkedésekre, és március 23-án bejelentették, nyilvános miséket nem tartanak, a szertartást mindenki kövesse a Facebookon, a hívők pedig rendezzenek be maguknak imaszobát.

Hirdetés