Fotó forrása: Nicolae Bănicioiu/Facebook

Találja ki, mennyi kenőpénzt vasalt be a rossz emlékű Ponta-kormány egykori egészségügy-minisztere a DNA szerint!

Annál is többet. Pedig még világjárvány se volt, csak úgy egy laza kis időszak.

Hirdetés

Egy parlamenti képviselő mentelmi jogának megvonását kérvényezte a legfőbb ügyészségtől az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA), hogy eljárást indíthassanak ellene korrupció vaskos gyanújával. Az illető nevét a vádiratban nem hozták nyilvánosságra, de igazságügyi források szerint a Ponta-kormány egykori egészségügy-miniszteréről, Nicolae Bănicioiuról vagyon („van” régiesen – ide épp talál) szó.

A vádirat szerint a srác két, üzletembertől két részletben összesen csaknem négymillió lej kenőpénzt fogadott el, hogy azokba a kórházakba, amelyek az üzletemberekkel szerződésben álltak a megfelelő igazgatókat nevezze ki, illetve hogy az említett egészségügyi egységek pénzt kapjanak soron kívül a minisztériumtól, így befolyással való visszaélés, illetve vesztegetés elfogadása is szerepel a vádpontok között.

A rosszcsont Nicolae Bănicioiu egyébként Viktor Pontához hasonlóan kilépett egykori pártjából, a PSD-ből még 2017-ben, és követte kenyéradóját az általa (Ponta által) alapított Pro Románia pártba, amelynek neve így minimum költői túlzás.

Hirdetés