Szombati hírmix: Szentgyörgy mellett termett a kannabisz. Víz jött a pumpából a benzinkúton. Ne utazzanak most Izraelbe.

A Hamász megtámadta Izraelt, ha odautazni készült, halassza el! Egy MOL-kúton kellemetlen tapasztalatokat szerzett pár tankoló sofőr. Sepsiszentgyörgy mellett szépen nőttek a kannabisztövek.

Hirdetés

Ahol a pityóka megterem, felnő a vadkender is

A Sepsiszentgyörgy közelében fekvő Kőröspatak határában nevelt két területen is kannabisznövényeket két személy, akiket szombaton helyeztek előzetes letartóztatásba. A Szervezettbűnözés- és Terrorellenes Ügyosztály (DIICOT) 16 helyszínen tartott házkutatást és 5 személyt előállított pénteken Kovászna megyében egy drogforgalmazási ügyben.

A vizsgálat során kiderült, hogy a gyanúsítottak egyike még tavasszal két kenderültetvényt hozott létre Sepsikőröspatak határában, és az egyik területen 50, a másikon 40 tő vadkendert nevelt a másik gyanúsítottal közösen. Augusztusban és október elején be is takarították a termést. A házkutatások során a rendőrök megtalálták és lefoglalták a levágott kendernövényeket, elkoboztak továbbá két mobiltelefont, 104 petárdát és egy higanyt tartalmazó üveget is.

A két gyanúsítottat szombaton 30 napos előzetes letartóztatásba helyezte a Kovászna megyei törvényszék.

Román külügy: most ne utazzon senki a hadiállapotban levő Izraelbe. Szinte 800 román állampolgár van jelenleg ott

A bukaresti külügyminisztérium azt javasolja a román állampolgároknak, hogy halasszák el izraeli látogatásukat, ha oda készültek. Izrael szombaton hadiállapotba lépett, miután a Hamász terrorszervezet a Gázai övezetből több ezer rakétát lőtt ki az ország területére, a tel avivi vezetés pedig szintén rakétacsapásokkal válaszolt.

Marcel Ciolacu miniszterelnök szerint jelenleg közel 800 román állampolgár tartózkodik Izrael területén, a román hatóságok pedig keresik az eszközöket a hazahozatalukra. A helyzetet nehezíti, hogy az izraeli repülőtereket lezárták, viszont egyetlen román állampolgár sem sérült meg és nem is tartózkodik a közvetlen konfliktuszónákban.

A Wizz Air légitársaság szombati Kolozsvár-Tel Aviv járata a leszállás előtt tíz perccel visszafordult több mint 200 utassal a fedélzetén, miután a pilótákat értesítették, hogy az izraeli város repterét lezárják. A gép a visszaúton leszállt a ciprusi Larnaka repterén, majd folytatta útját Kolozsvárra, ahol biztonságban leszállt. A Wizz Air közölte, hogy törölte minden izraeli járatát.

Bezártak egy MOL-töltőállomást, miután többen benzin helyett vízzel tankolták meg kocsijukat

Hirdetés

A Neamț megyei Roman város egyik MOL-üzemanyakútjánál igen kellemetlen helyzettel szembesült néhány sofőr, akik gyanútlanul megtankolták kocsijukat, a töltőpisztolyból ugyanis benzin vagy gázolaj helyett víz folyt, az autók pedig nem indultak. A pórul jártak panaszt tettek a megyei fogyasztóvédelemnél, amely úgy döntött, hogy kivizsgálják a helyzetet, addig pedig elrendelte a kút ideiglenes bezárását.

A gépkocsik téves üzemanyaggal vagy vízzel való tankolása utn az autó működésképtelennél válik, a motor és az üzemanyagrendszer megtisztítása pedig időigényes és sok pénzbe kerülő feladat.

Az incidensre reagált a MOL Románia is, a cég szerint elszigetelt esetről van szó, a víz a töltőállomás tartályainak karbantartása során kerülhetett véletlenül a benzin. És gázolajtárolókba. Azt írják, hogy tartják a kapcsolatot minden károsulttal, aki panaszával megkereste őket és minden egyes esetben támogatják és anyagi kárpótlást is nyújtanak nekik.

 

Hirdetés