Szokjon hozzá: most egy ideig politikusok fognak nyilvánosan tűt döfetni magukba

Hogy ezzel is példát mutassanak az oltásszkeptikus népnek.

Hirdetés

Florin Cîțu miniszterelnök, és Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes is bejelentette, hogy beoltatja magát. Cîțu szombaton a főnök, Klaus Iohannis után egy nappal immunizálódik – aki ugye már kedden bejelentette, hogy pénteken fogja megkapni a koronaoltást a vakufények kereszttüzében.

Kelemen azt mondta, mindenképp jelentkezik a politikusokra is érvényes második körben az oltásra, és amint lehet beadatja, ugyanis bízik az orvostudományban, és tudja, hogy az oltás biztonságos. Azt is mondta, hogy kamerák előtt szúratja meg magát, mert példát akar mutatni a szkeptikusoknak.

A sor persze folytatódni fog, szép lassan minden kormánytag – legalábbis a fontosabbja – elő fog állni és a vakcina fontosságáról beszél majd, hiszen látszik, hogy ez az oltáskampány jól kigondolt része, azt azonban nem ígérjük meg, hogy mindenkiről beszámolunk majd.

Persze jó nekik, hiszen a közszolgálat ürügyén hamar túlesnek rajta. Ha a vírus hinne a képviseleti demokráciában, elég lenne csak a nagyfőnököket beoltani… sajnos nem hisz.

Hirdetés

Így aztán akármennyire is unni fogjuk a feltűrt ingujjú politikusokat, amint mosolyogva szúratják meg magukat, követnünk kell a példájukat, ha túl akarunk végre lenni ezen.

Higgye el, nincs benne csip!

Hirdetés