Szerintünk kitalálja, milyen állampolgárságú tolvajok fosztogattak Németország árvíz sújtotta településein

A rendőrség több bűncselekményről is beszámolt.

Hirdetés

Nem elég, hogy az elmúlt héten Németországot sújtó óriási esőzések nyomán áradások pusztítottak, amelyekben közel kétszázan meghaltak, és rengeteg településen dőltek össze házak, most még a természeti katasztrófa utáni másik rákfenével, a fosztogatókkal is meg kell küzdeniük.

Akiknek a tekintélyes része Romániából érkezett.

A beszámolók szerint péntek óta tizenhárom esetben riasztották a rendőrséget fosztogatók miatt az érintett térségben.

Pénteken a Nette nevű településen egy, a viharban megrongálódott bútorokkal teli furgon tűnt fel a helyieknek, ezt azonban szem elől tévesztették. Szombaton viszont ugyanott egy férfit vettek észre, aki a szeméthalmokból fémhulladékot pakolt fel egy teherautóra. Egy rendőrjárőr igazoltatta, és kiderült, hogy egy 47 éves, Dortmundban élő román állampolgárról van szó.

Szombaton egy, az út mentén leparkolt furgonban tárolt mosógépet és egyéb elektronikai cikkeket loptak el. Az ügyben két román férfi után nyomoznak, akik szintén Németországban élnek.

Hirdetés

Vasárnap egy furgon utasai Altenában elektronikus cikkeket és fémet loptak az egyik, árvíz sújtotta utcában. Ebben az ügyben egy 23 éves, Attendornban élő román állampolgár ellen indult eljárás.

Egy másik, szintén elektronikus cikkeket érintő lopás ügyében egy bolgár férfit vettek őrizetbe.

A német rendőrség felkért mindenkit, hogy ha gyanús személyeket látnak az árvíz által érintett településeken, azonnal jelentsék őket.

Hirdetés