Szegény AUR-t az ág is húzza: most lányfuttatás miatt vették őrizetbe az egyik politikusukat

Kínos egy ügy, annyi szent.

Hirdetés

Nagyon összejött most minden a tavaly év végén nagy meglepetésre parlamenti párttá vált Románok Egységéért Szövetségnek (AUR): miután annak sorozatos, már a párt számára is kínos botrányai miatt ki kellett zárniuk egyik legfőbb kincsüket, Diana Șoșoacă szenátor asszonyt, valamint a jövedelmét némi diszkrét embercsempészettel kiegészítő Mihai Lasca képviselőt, most megint főhet a fejük egy prostituáltak futtatásában érintett politikusuk miatt.

Ráadásul egy hölgyről van szó, aki már komoly tapasztalattal rendelkezik a szélsőséges pártokban történő politizálás terén.

A besztercei illetőségű, de egy ideje Spanyolországban tevékenykedő Ancuța Cârcu tavaly decemberben, a párt váratlan választási sikere nyomán közölte, hogy belépett az egyébként elsősorban a külföldön élő románok érdekképviseletét felvállaló pártba.

Korábban a Nagy-Románia Párt berkeiben politizált, ahol elsősorban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy azzal vádolta meg a néhai Corneliu Vadim Tudor pártelnököt, hogy az meg akarta őt erőszakolni.

Erre Vadim a rá jellemző visszafogottsággal és udvariassággal keresetlenül csupán a bájait anyagi ellenszolgáltatásért áruló személyként jellemezte a hölgyet – persze nem ilyen árnyalt megfogalmazásban.

Nos, a román sajtó által az AUR egyik vezető politikusaként jellemzett Cârcut most azzal gyanúsítják, hogy egy, a Kolozs megyei Tordán tevékenykedő, lányfuttatással foglalatoskodó bűnbanda tagja, ennek nyomán őrizetbe vették.

Az ügyészség szerint a banda Tordáról és Aranyosgyéresről toborzott lányokat, akiket Madridban és Tenerifén futtattak prostituáltként.

Hirdetés

Természetesen az ilyenkor szokásos módszerekkel: a lányoknak minden ügyfelükről pontosan be kellett számolniuk, és a keresett pénzzel is el kellett számolniuk az utolsó eurócentig.

Cârcu decemberben még azzal lépett be a pártba, hogy a korrupt, tolvaj politikusok és az országot hálójukban tartó érdekcsoportok ellen, az emberek érdekében kíván cselekedni.

Most azonban a jelek szerint egyéb elfoglaltságok kötik le.

Az AUR-nak pedig egy újabb értékes politikusát kell kihúznia a listáról.

Hirdetés