Fotó: Facebook/Bolos Marcel Ioan

Szabadidejében hobbipapként szolgál Istennek a következő digitalizációért felelős miniszter

Marcel Boloș a hétköznapokat a politikának, a vasárnapokat az egyháznak szenteli.

Hirdetés

Marcel Boloșról – akit a PNL támogatásával nemsokára digitalizációért felelős miniszterré neveznek ki, de korábban már európai alapokért felelős miniszter is volt – kevesen tudják, hogy szabadidejében ortodox papként szolgál az Úr és a hívek előtt. Általában szülőfalujában, a Kolozs megyei Hodosfalván és Nagyváradon szokott miséket celebrálni a helyi papokkal karöltve.

A Cluj24 érdeklődésére elmondta, gyerekkora óta fontos neki az egyház, és isten szolgálata, de nem szokta nagydobra verni, hogy mivel tölti az idejét olykor vasárnaponként, mert ezt magánügynek tartja. Egyébként is szereti különválasztani az egyházi és a politikai tevékenységét.

Marcel Boloșt egyébként fiatal korában nem vették fel a teológiára, ami elég nagy dráma volt az életében. Így aztán előbb a Nagyváradi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karán tanult, majd ugyanott a Közgazdaságtudományi Karon is lediplomázott, pénzügyi vonalon pedig később két doktori diplomát is szerzett.

De Isten kegyelméből mégis valóra vált a rég dédelgetett álma is, és a Nagyváradi Egyetem Ortodox Teológiai Karának elvégzése után, 40 éves korában pappá szentelték. Azóta, ha ideje engedi, gyakorolja is a papi hivatást, ám a szolgálataiért nem kér pénzt.

Hirdetés

Mint mondja, az egyház, a hit, a vallás olyan értékeket képviselnek, amelyek politikai pályafutása során is segítik a helyes döntéshozatalban, Isten, és a gyülekezet előtt szolgálni pedig nem szégyen. Azt is gondolja, hogy minden olyan elöljáró, aki a keresztény erkölcsi értékrendet vallja, csak jót tehet az államnak.

Tény, hogy ilyenekből több kéne.

Hirdetés