Fotó forrása: monitorulsv.ro

Ştefan cel Mare utódjának tartja magát, köp a törvényekre, és Moldvát követeli egy szucsávai polgár

A rendőrök nem nagyon tudnak mit kezdeni vele, néha lecsukják – most éppen 24 órára.

Hirdetés

Évek óta szinte zavartalanul jár-kel érvényes jogosítvány és szabványos rendszámtábla nélkül egy Suceava megyei férfi, azt állítva, hogy rá nem vonatkoznak Románia törvényei, mivel Ştefan cel Mare unokája. Cornel Cernoschi nevét könnyen megjegyezte a közúti rendőrség, mivel az általa vezetett gépjármű rendszámtábláján is szerepel, így könnyen kiszűrhető a forgalomban.

Párszor sikerült elkapni, előfordult, hogy nyolc hónapot töltött rácsok mögött jogosítvány nélküli furikázásért, de ez sem térítette őt jobb belátásra. Ezúttal 24 órára őrizetbe vették, valószínűleg ha szabadul, minden megy tovább, ahogy eddig is.

A villanyszerelő férfi évek óta témát ad a sajtónak, nemcsak az ország törvényeinek következetes megszegésével, hanem szokatlan nézetek hangoztatásával is. 2007-ben petícióban fordult a bírósághoz, hogy kérje Moldva kormányzói tisztségét, arra hivatkozva, hogy Ştefan cel Mare leszármazottja. 2010-ben az államelnöki címet követelte Traian Băsescutól. Érvényes személyi igazolványa legutóbb 2012-ben volt, mivel meggyőződése, hogy az állam semmire nem kötelezheti őt, még arra sem, hogy bármilyen hivatalos okmányokkal rendelkezzen.

Pszichiáter már korábban jelezte, hogy a férfi kivizsgálásra szorul – úgy tűnik, azóta sem látta szakember.

Hirdetés