Bárcsak minden területen úgy teljesítene Románia, mint az oltások tekintetében! (Sóhaj…)

Az van, hogy fontos statisztikák szerint világviszonylatban és uniós szinten is az élmezőnyhöz tartozunk, legalábbis egyelőre.

Hirdetés

Voltak bakik, voltak csúszások a romániai oltáskampányban, de a statisztikákban egyáltalán nem mutat rosszul a december vége óta tartó akció: kiderült, hogy

Románia világszinten a hetedik helyen áll a a száz lakosra jutó, mindkét oltást megkapó személyek száma alapján.

Ugyanebben az összevetésben Európában a második helyen állunk – hirdeti büszkén a COVID-19 elleni oltáskampányt koordináló bizottság. A statisztikákból kitűnik, hogy Románia uniós szinten a 6. helyen áll a beadott oltások számát, valamint a naponta beadott dózisok átlagszámát tekintve, ami egyáltalán nem néz ki rosszul.

Az oltáskampány két hónappal ezelőtt kezdődött el, ez idő alatt már 872 ezer embert oltottak be,

közülük több mint 614 ezren a második adag vakcinát is megkapták. A statisztikák szerint az országban már több mint másfél millióra tehető azok száma, akik a betegségen átesve, vagy a vakcina révén ellenállóvá váltak a koronavírussal szemben.

Persze van, akit nehéz lenne überelni: csütörtökig az izraeliek 49,9 százalékát, 4 640 640 embert, már legalább egyszer, és 3 262 959 embert, a lakosság 35 százalékot már kétszer beoltottak a Pfizer és a BioNTech által közösen fejlesztett oltóanyaggal. Ettől elég messze vagyunk még…

Hirdetés