Három napig éjjel-nappal oltották a népeket Temesváron – meg is lett az eredménye

Előzetes regisztráció nélkül bárki kaphatott egy dózis Pfizert. Hamarosan máshol is szerveznek hasonló oltásmaratont.

Hirdetés

Temesváron ledobták az oltakozás atomját: három nap alatt összesen 6722 embert oltottak be egy maratoni, éjjel-nappal folyó oltáskampány keretében.

🔝🇷🇴 Maratonul Vaccinării Timișoara: 6.722 persoane vaccinate! Se poate!

💪 6.722 de persoane s-au vaccinat până acum în…

Közzétette: RO Vaccinare – 2021. április 25., vasárnap

 

Az akció pénteken 16 órakor kezdődött, és hétfő reggel 8-ig folyamatosan zajlott; az érdeklődőknek csak egy személyi igazolványt kellett prezentálni a helyszínen és már kapták is a Pfizert.

Hirdetés

A maraton több mint 400 önkéntes orvost és asszisztenst mozgatott meg a város összes kórházából, így a Béga-parti város – amely korábban a magas fertőzési ráta miatt hosszú ideig vesztegzár alatt volt, így alaposan megszenvedte a járványt – jó példát mutatott az egész országnak.

Ami úgy néz ki, ragadós: Valeriu Gheorghiţă orvos ezredes, az országos oltási kampány koordinátora már be is jelentette, hogy május 7–9. között Bukarestben is szerveznek egy hasonló maratont, ahol szintén előzetes regisztráció nélkül beoltanak bárkit, aki szeretné.

A csaknem hétezer temesvári, aki most hétvégén megkapta a szert, 21 nap múlva egy hasonló maraton keretében fogja megkapni az emlékeztető oltást.

Hirdetés