Saját fizetéséből ajánl jutalmat az illegálisan szemetelők lefülelőinek egy Kovászna megyei polgármester

Ahol nincs térfigyelő kamera, az állampolgári éberségre apellálnak.

Hirdetés

Annyira elege van már egy Kovászna megyei település polgármesterének a szemetüket a település területén, törvénytelenül kidobó emberekből, hogy már anyagi áldozatot is hajlandó hozni a felelősségre vonásuk érdekében.

Ráadásul nem az önkormányzat, hanem a saját kontójára.

Zágonbarakány polgármestere, Nicolae Pastor közölte: a saját fizetéséből ajánl fel száz lejt minden olyan nyomravezetőnek, aki konkrét bizonyítékkal tudja alátámasztani, hogy tetten ért valakit törvénytelen hulladéklerakás közben.

A konkrét bizonyíték természetesen a fénykép vagy a videó,

tehát az önjelölt nyomozóknak nem hisznek el mindent egyszerű bemondásra.

Az önkormányzat korábban számos olyan helyszínre térfigyelő kamerákat helyezett ki, ahova az emberek előszeretettel hordták ki a szemetüket, hogy törvénytelenül szabaduljanak meg tőle.

A felajánlás természetesen nem ezekre a helyszínekre vonatkozik, hanem azokra, ahova még nem jutott kamera.

Hirdetés

A polgármester pontosította: az erdőkbe, mellékutak mentén, mezőkön vagy vízfolyásokban illegálisan szemetelő polgárok lefülelését tűzte ki célul.

Ha a polgármester zsebe esetleg bánja is majd a lakossági bejelentés nyomán lefülelt szemetelőket, az önkormányzat kasszája jól jár vele.

Az illegális hulladéklerakásért járó bírság összege ugyanis 1000-től 2500 lejig terjed.

Egyébként nem csupán ezért nem csoda, hogy az elöljáró a saját zsebéből is hajlandó a szemetelők elkapására áldozni: az elmúlt napokban a községben élő diákok közel három tonnányi szemetet gyűjtöttek össze.

A legtöbb szemetet összegyűjtő csapat 5000 lej összegű jutalmat kapott, amelyet egy kétnapos kirándulásra költhetett.

Hirdetés