Rettenet: sikerült megölnie egy ortodox papnak egy csecsemőt keresztelés közben

Többször is belemerítette a keresztelőmedencébe.

Hirdetés

Hiába szállítottak intenzív osztályra egy hathetes csecsemőt a moldvai Suceaván, miután vasárnap egy ortodox pap keresztelés közben majdnem belefojtotta a keresztelőmedencébe: az orvosok már nem tudtak rajta segíteni, hétfőn reggel meghalt.

A pópa olyan intenzitással merítgette bele egymás után többször is a keresztelőmedencébe, hogy egy idő után a csecsemő keringése és légzése leállt.

Rohammentőt kellett hozzá hívni, és újra kellett éleszteni.

Aztán kórházba vitték, ahol az intenzív osztályon intubálták, az orvos szerint víz volt a tüdejében.

A baba súlyos állapotba került, az orvosok szerint ha túlélte volna, akár maradandó idegrendszeri károsodással is meg kellett volna birkóznia.

A pap ugyanakkor azt állítja: a gyerek keresztelés közben és közvetlenül azt követően is sírt, és csak később vesztette el az eszméletét, ekkor értesítette a mentőket.

Hirdetés

A rendőrség eredetileg gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt indított eljárást, de most természetesen már gondatlanságból elkövetett emberölés miatt nyomoznak.

Mindezt úgy, hogy – miután már korábban is történtek hasonló incidensek – az ortodox egyház megváltoztatta a belső protokollt, így elvileg csak a csecsemők fejére lehetne vizet tölteni.

Ám a pópák számos esetben nem hajlandóak az elöljárók utasításait megfogadni, és a hagyományos, a jelek szerint igencsak brutális, alámerítős kereszteléshez ragaszkodnak.

Hirdetés