Régi, rossz reflexek: megvesztegette volna a rendőrt, most járhatja a bíróságot

Medgyesen történt az eset.

Hirdetés

A jelek szerint sokan még mindig képtelenek megszabadulni a régi, rossz reflexektől, amikor valamilyen kihágást követnek el, és úgy gondolják: egy kis pénz felajánlásával sikeresen megúszhatják a következményeket.

Egy 41 éves Maros megyei férfi most szembesülhetett azzal, hogy ez már nincs minden esetben így.

Az ügyészség mostani közlése szerint még az elmúlt héten, Medgyesen autójával a folyamatos záróvonalat átlépve előzött meg egy teherautót.

Csakhogy peche volt: épp ott figyelt egy közlekedési rendőr, aki azonnal leintette, és tudatta, hogy szabálysértést követett el, amiért jutalmul bevonja a jogosítványát.

A férfi ekkor a klasszikus beidegződések nyomán először 350 lejt ajánlott neki, ha elengedi, majd amikor a rendőr hajthatatlan maradt, felsrófolta az összeget 500 lejre.

Hirdetés

A rendőr ekkor telefonos segítségért folyamodott – de nem a közönséget kérdezte meg, hogy elfogadja-e a vesztegetést vagy sem, hanem az illetékes hatóságot, hogy jelentse: éppen meg akarják vesztegetni.

A férfi ellen így most vesztegetés miatt indult bűnvádi eljárás.

A fiatal rendőr egyébként tavaly óta szolgál a Szeben megyei közlekedés-rendészet kötelékében, úgyhogy reménykeltő az eset.

Hirdetés