Pénteki hírmix: Kelemen Hunor megtette a nagy bejelentést, meglépett egy korrupt politikus, ömlik a szemét

Vajon mit jelenthetett be az RMDSZ jelenlegi elnöke?

Hirdetés

Kelemen Hunor továbbra is az RMDSZ elnöke akar lenni

Pénteki Facebook-bejegyzésében jelentette be Kelemen Hunor, hogy az RMDSZ áprilisi tisztújító kongresszusán ismét elindul a szövetségi elnöki székért folyó versenyben.

Kelemen úgy fogalmazott:

„A szövetségi elnöki munka folytatása mellett döntöttem, mert a legjobb tudásommal, tapasztalatommal és erőmmel akarok dolgozni a magyarokért és szülőföldünkért.”

A döntést először jelentette be nyilvánosan az RMDSZ jelenlegi elnöke, de némiképp borítékolható volt.

Újabb börtönre ítélt politikus lépett le az országból

Hirdetés

Ionel Arsene, a Neamț megyei tanács volt elnöke pénteken tudta meg, hogy 6 évet és 8 hónapot a hűvösön kell töltenie. A vád ellene befolyással való üzérkedés volt, 2013-ban ugyanis pénzt fogadott el azért, hogy az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség (ANI) élén elintézze valaki politikai riválisát. A másodfokú, jogerős ítéletet a brassói fellebbviteli bíróság hozta meg, és még így is jobban járt, mint az elsőfokú ítélettel, ami szerint több mint 8 év börtön várt volna rá. Ionel Arsene azonban sajtóértesülések szerint elszelelt az országból az ítélet kihirdetése előtt, így várhatóan körözést adnak ki ellene.

Már megint egy rakás szemetet akartak becsempészni az országba

A határőrség pénteki közleménye szerint a munkatársaik az elmúlt 24 órában négy, összesen több mint 33 tonna szeméttel megrakott teherautót tartóztattak fel. A szállítmány használt ruházatból és lábbelikből, takarókból és matracokból álló hulladékból állt, és hollandiai, illetve olaszországi kereskedelmi társaságoktól érkeztek. Ám a környezetvédelmi őrség és a határőrök úgy találták, hogy a szállítmányok illegálisak, így visszaküldték őket a feladónak. Aminek a négy román kamionsofőr örült a legkevésbé.

Hirdetés