Pár óra leforgása alatt simán ellentmondott egymásnak a felelős járványkormány miniszterelnöke és a közegészségügy vezére

Mi meg kapkodjuk a fejünket és kérjük a Fennvalót, időben szórjon némi zseblámpafényt erre az országos sötétségre.

Hirdetés

Ludovic Orban, Románia miniszterelnöke a szerdai szent napon a parlament elé állt és többek közt elmondta, hogy ő soha életében nem kapott egyetlen lejt sem érdemtelenül. Oké, higgyük el neki!

Utána azonban mondott egy ilyet is: „Létrehoztunk egy miniszterközi bizottságot, amely előkészíti az iskolakezdést. (…) Ahol az iskolakezdés a megszokott körülmények között zajlik, teljesen világos, hogy mind a tanári kar, mind a diákok és a kisegítő személyzet számára kötelező lesz a maszkviselet.”

Oké, tehát szigorú a szabály. És máris elképzelhetjük az iskolát, tele maszkosokkal. Nem lesz könnyű.

Igen ám, de alig telt el pár óra és az Országos Közegészségügyi Intézet igazgatója is nyilatkozott egyet. Mégpedig ezt: „A maszkviselés szünetben kötelező a diákok számára, órák alatt viszont nem. (…) A tanároknak az órákon is maszkot kell viselniük.”

Oké, tehát nem épp olyan szigorú a szabály. Na de egy pillanat. Akkor ki nyilatkozta az igazat és a valót a két felelős vezető közül? Mert ha netalán mégis a közegészségügyi igazgató, akkor máris az van, hogy a jó Orban miniszterelnök úr érdemtelenül kapja a lejeket ezért a munkájáért.

Hirdetés