Orvvaddász-kommandócsoportot füleltek le Kovászna megyében

Egész illegális fegyverarzenált foglaltak le a simlis nimródok tanyáján.

Hirdetés

Vadászni jó, vadászni öröm, mondják egyesek. Persze, törvényes keretek között. Csak hát mindig akadnak olyanok, akik úgy gondolják, szemesnek áll a világ. Így járt el az a négy Kovászna megyei vadorzó is, akiket a minap csíptek fülön a rend éber őrei.

Az hadművelet egészen filmszerűen indult. A rendőrök éjnek idején cserkészték be az egyik vadászterületen épp akciózó orvvadász-kommandó két tagját. Egyiküket, egy 41 éves férfit a tett helyszínén elkapták, a másik jómadár viszont meglógott, hiába szólították fel megállásra, hiába lődöztek a levegőbe, figyelmeztetőleg. Röviddel később azonban őt is utolérték, hamarabb, mint a sánta kutyát.

A kibontakozó nyomozás során őrizetbe vettek még két férfit (52, illetve 35 évesek), szintén vadorzás alapos gyanújával.

Következtek a házkutatások, a gyanúsítottak otthonaiban, illetve két céghelyen. És láss csodát, egész kis fegyverarzenálra bukkantak a kivizsgálók: öt vadászfegyver (kettőre nem volt hivatalos dokumentum), egy házilag módosított illegális fegyver, egy katonai fegyver, két sportfegyver, több mint 400 töltény, oroszlánrészük szintén illegálisan birtokolt jószág. A lőfegyvereken kívül találtak íjat, számszeríjat, nyílvesszőket, nyílhegyeket, három éjszakai látóeszközt, négy távcsövet, egy célzóberendezést, három térfigyelő (pontosabban vadfigyelő) kamerát, hat mobiltelefont és egy laptopot. Ezeket is helyből lefoglalták.

És akkor még ott volt a zsákmány is: a hatóság lefoglalt többek között 152 kiló vadhúst, 46 vadásztrófeát, hét állatbőrt, egy gépkocsit, 6,5 kiló pirotechnikai eszközt, továbbá 2750 lejt, 30 000 forintot és 225 eurót.

Hirdetés

A négy gyanúsítottat első lépésben 24 órára őrizetbe vették, majd a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte őket. A kézdivásárhelyi ügyészség pedig folytatja a nyomozást az ügyben.

Ami a környék vadjait illeti, ők nyugodtan alhatnak, bóklászhatnak. Ez a négy jómadár nem fogja zaklatni őket, legalábbis egy jó ideig.

Hirdetés