Illusztráció / Istock

Orvosi vizsgálatnak álcázta a szexuális zaklatást egy bukaresti áldoktor

Legalább négy kiskorú fiút zaklathatott.

Hirdetés

Ha már kezdtük volna elfelejteni, hogy Románia az áldokik Mekkája, ahol nem nagy kunszt orvosként praktizálni mindenféle képesítés nélkül, akkor itt van egy újabb megdöbbentő eset, mely emlékeztet arra, hogy legyünk óvatosak, milyen szakemberhez fordulunk. A bukaresti rendőrség csütörtökön őrizetbe vett egy 37 éves férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy orvosnak adva ki magát szexuálisan zaklatott kiskorúakat – mindezt a járványhelyzet közepette.

„Dr. Koman”, ahogy nevezte magát, azért bukhatott le, mert az egyik szülő szeptember végén megjelent a rendőrségen a kisfiával, aki azt állította, hogy egy orvos molesztálta. Egy másik fiú kísérte el az úgynevezett orvosi rendelőbe, ahol a gyanúsított orvosi vizsgálat címszó alatt intim helyeken fogdosta.

A nyomozás során további három áldozatot azonosítottak be. Kihallgatásuk során kiderült, hogy a fehér köpenyt viselő gyanúsított mindannyiukkal elhitette, hogy orvos, és csak vizsgálatot végez, miközben szexuálisan zaklatja őket. A rendőrök átkutatták a férfi lakását, ahol bélyegzőket, különböző orvosi eszközöket, köpenyt találtak, ugyanakkor olyan hamis dokumentumokat is, melyek állítólagos orvosi végzettségének igazolására szolgáltak. Mindezek alapján szexuális zaklatás, nemi erőszak, valamint engedély és képesítés nélküli hivatásgyakorlás miatt emelhetnek vádat ellene.

A férfit 2013-ban már letartóztatták csalás miatt, a hatóságoknak tudniuk kellett volna, hogy orvosnak adja ki magát. Akkor a SMURD-nak gyűjtött adományokat, melyek persze soha nem jutottak el a rohammentősökhöz.

Hirdetés