Óriási az igény a koronavírus-tesztekre, pedig az eredményt sok esetben már semmire sem tudják használni

Teljes fordulatszámon dolgoznak a magánklinkák.

Hirdetés

Megrohamozták az emberek a koronavírus-teszteket végző magánklinikákat, miután a romániai járványhelyzet miatt több ország is negatív koronavírusteszt felmutatásához kötötte a Romániából érkező turisták beutazását.

Aki például Görögországba akar utazni, az keddtől már csak három naposnál nem régebbi teszteredmény felmutatásával juthat be. Hasonló követelményt támaszt Ausztria is.

Bár előfordulhat, hogy még így sem jön össze az utazás.

Ugyanis van olyan klinika, amely a borsos árú teszteket– egy tesztért klinikától függően 340 és 390 lej közötti összeget kell lepengetni – csak azon határidőn túl adja ki, amit például Görögország megjelölt.

Az egyik bukaresti klinikán nincs gond, 24 óra múlva szállítják az eredményt – csakhogy augusztus 9-ére tudnak időpontot adni a teszt elvégzésére, amely 390 lej.

Egy konstancai klinikán viszont már csak októberre lehet időpontot foglalni – ráadásul négy munkanap alatt dolgozzák fel a tesztet, ami annyit jelent, hogy búcsút lehet venni a görögországi nyaralástól.

Hirdetés

Van egy kolozsvári klinika, ahol nagyjából egy héten belül időpontot adnak, a teszt feldolgozásának ideje pedig éppen hogy a határon van: három nap alatt készül el azért a 390 lejért.

Vagyis sok helyen még drága pénzért sem könnyű elvégeztetni a tesztet.

De aki utazni akar, annak a jelek szerint semmi sem drága.

Hirdetés