Önnek is megvan már a jegye Görögországba? Lehet, hogy kicsit drágább lesz az utazás

Görögország ugyanis átkerült a sárga listára, és ennek következményei vannak.

Hirdetés

Már a tavalyi lehetetlen évben is az volt, idén pedig pláne népszerű turistacélpont lett a románok körében Görögország, Athén ugyanis – lévén, hogy az idegenforgalomból származó bevétel elég fontos az ország számára – nem támaszt lehetetlen elvárásokat az odalátogatni vágyó turisták elé. Ha az ember be van oltva (és a második dózis óta eltelt legalább 14 nap), elég felmutatni az oltási igazolványt, ha átesett a betegségen, elég erről igazolást vinni, ha pedig egyik sem, még mindig lehet menni egy 72 órásnál nem régebbi negatív PCR-teszteredménnyel. Emellett a görög határősök szúrópróbaszerűen gyorsteszteket is végeznek egyes turistákon, de ez sem olyan nagy valami.

Ez arrafelé ezután is így lesz, csakhogy történt egy kellemetlen dolog: Görögország sárga listára került, mert elkezdett növekedni az ország területén a fertőzöttek száma. Ez pedig azt jelenti, hogy ha odafelé nem is, visszafelé már annál inkább kellemetlenségeink adódhatnak. Mert ha például nem vagyunk beoltva, máris kell tesztet végezni, hacsak az ember nem akar hazaérve karanténban ülni, ráadásul az „oltáskorba” még be nem lépett gyerekek esetében is el kell végezni egy-egy PCR tesztet – hacsak nem akar a gyerek karanténban ülni. Tekintve, hogy Görögországban egy PCR-teszt ára 50 és 90 euró között mozog, az új feltételek bizony elég sok pluszköltséget hozhatnak egy Görögben nyaraló család számára.

Az egyik utazási iroda munkatársa például úgy tapasztalta, ez a pár napja beállt új helyzet máris jelentősen csökkentette az érdeklődést Görögország iránt, akik még tehetik, igyekeznek más célpontot keresni.

Ez viszont egész nyáron nem lesz egyszerű, hiszen folyamatosan változnak országonként a járvány-, valamint a be- és kiutazási szabályok. Sajnos, aki most készül külföldi nyaralásra, annak sokkal körültekintőbbnek kell lennie tervezéskor, és még így sincs rá garancia, hogy a járványszámok alakulása át nem húzza a számításit az utolsó pillanatban.

Hirdetés