Kocsisor a bolgár-görög határon

Naná, hogy már hamis koronateszteket is lehet venni a bolgár-görög határon…

A hamis tesztek természetesen negatívak, hiszen egy hamis pozitív tesztet senki sem venne meg.

Hirdetés

Mindössze 30–40 euróért lehet hamis negatív teszteket vásárolni a Kulata-Promachonas határátkelő előtt, vagyis kevesebb mint 200 lejből meg lehet úszni a dolgot, miközben egy igazi tesztre itthon minimum 300 lejt is el szoktak kérni, de a határ a csillagos ég.

A görög hatóságok, illetve a román külügy mindazonáltal felhívja a kiskapukra mindig fogékony román állampolgárok figyelmét, hogy erre a kiskapura ne legyenek fogékonyak, mert nagyon megüthetik a bokájukat: aki lebukik, az a törvény előtt fog felelni.

Egy görög lapnak nyilatkozó idegenvezető kissé vaskosan be is szólt a bolgároknak. „Csak idő kérdése volt, hiszen Bulgáriával vagyunk határosak. Az első európai hamis pénzeket is Bulgáriában csinálták” – mondta. Gondolom bolgár turistákat nem nagyon szokott idegenvezetni.

Mint megírtuk, Görögország mától (július 14.) már csak 72 órásnál nem régebbi negatív koronateszttel rendelkező külföldieket enged be az országba, mert túl sok fertőzöttet azonosítottak főleg a román és bolgár turisták körében. Várható volt, hogy a balkáni néplélek a folklórhagyományoknak megfelelően fog reagálni a fejleményekre – és hát egyetlen napot sem késlekedtek.

Hirdetés