Ön is élőben közvetítené a bulikáját a Facebookon, ha éppen országos körözés alatt állna lopás miatt?

A jó válasz persze az, hogy nem, ez azonban továbbra sem mindenki számára egyértelmű.

Hirdetés

Az álmoskönyvek szerint általában kevés jót jelenthet, ha egy körözött bűnöző úgy dönt, partit szervez, amire meghívót küld a rendőrségnek is.

Márpedig ha valaki körözött bűnözőként partit szervez, amit valamilyen nehezen érthető, kényszeres szereplési vágy miatt a Facebookon élőben közvetít, az gyakorlatilag azzal egyenértékű, mintha díszes meghívót küldött volna a hatóságoknak.

Így történt ez annak a Teleorman megyei férfinak az esetében is, akit október óta köröztek, mivel jogerősen elítélték lopás miatt.

A rendőrség azonban résen volt, és ha már a férfi vasárnap élőben közvetítette, hogy éppen hol tartózkodik, akkor kapva kapott az alkalmon, és néhány kommandós udvariassági látogatást tett nála.

Hirdetés

A rendőrség által utólag, vasárnap késő este megosztott videó már csak azért is fontos alkotás, mivel maga az őrizetbe vétel is látható rajta, vagyis a körözött bűnöző azt is élőben közvetítette, amint ostoba módon lebukik.

Nem akarunk senkit megsérteni, de ilyen értelmes bűnözők és szabálysértők mellett annyira nem lehet nehéz rendőrnek lenni – legutóbb a épp a hétvégén bukott le egy tiltott rendezvényt szervező társaság, miután élőben közvetítették a bulikát.

Hirdetés