Nyolc perc alatt kapkodták el a polgárok a „tévéutalványokat” a roncsprogramban

Csaknem 20 ezren vásárolnak új tévékészüléket karácsonyra.

Hirdetés

Vannak nagyon fontos problémák az életben, de szerencsére egyre kevesebb olyan román állampolgár van, aki arra kényszerül, hogy valami ócska bóvli tévén nézze a Trónok harca ismétlését, és ne egy pöpec plazmán.

Ez már csak azért is lehetséges, mert a környezetvédelmi minisztérium roncsprogramja lehetővé teszi többek között a tévécserét is. Idén második fordulót is szerveztek a programnak, és a tévékre, laptopokra, táblagépekre kiírt szakasz költségvetése 8 darab perc alatt ki is merült, akkora volt az érdeklődés. Még a minisztérium honlapja is akadozott, annyian próbáltak regisztrálni.

Ezúttal 33 877 vásárlási utalványt bocsátottak ki a régi cuccok beszolgáltatása ellenében: 19 183-an új tévét, 9 592-en új laptopot, 5 102-en pedig új táblagépet vásárolhatnak. A tévék esetében 400, laptopoknál 500, a táblagépeknél pedig 300 lej hozzájárulást jelentenek az utalványok.

Idén már csak egy fordulója lesz a roncsprogramnak december 10–16. között, ekkor energiatakarékos és környezetbarát légkondicionáló berendezésekre és szárítógépekre (400 lej értékben), illetve porszívókra (200 lej értékben) kaphatnak utalványokat a jelentkezők.

A program ünnepek előtti fordulóin összesen 34 millió lejt osztanak szét.

Hirdetés