Novák Károly Eduárd sportminiszter szerint úgy nehéz részt venni egy ünnepségen, ha nem is tájékoztatják róla az embert

A tárcavezető a román evezősválogatott hazatérésének kihagyása miatti bírálatokra reagált.

Hirdetés

Nem hagyta szó nélkül Novák Károly Eduárd, Románia sportminisztere, hogy kemény bírálatokat kapott, amiért sem ő, sem a minisztérium egyetlen képviselője sem vett részt a román evezős csapat fogadási ünnepségén a bukaresti Henri Coandă repülőtéren, bár a 35 fős csapat öt arany- és három ezüstérmet szerzett.

Nos, Novák közösségi oldalán gratulált a sportolóknak, az edzőknek és a többi stábtagnak is a „történelmi jelentőségű” teljesítményhez, és biztosított mindenkit, hogy figyelemmel követte a román sikereket, és még a versenyek során magánúton és nyilvánosan is gratulált az érintetteknek.

A hazatérő sportküldöttség fogadásán viszont objektív okokból nem tudott részt venni:

egyszerűen azért, mert nem is hívták meg.

Mint írta, az eseményt a Román Evezős Szövetség szervezte, a vendégeket és a sajtó képviselőit is a szövetség hívta meg, a sportminisztérium sem arra nem kapott felkérést, hogy részt vegyen a szervezésben, sem meghívót nem küldtek az eseményre, és semmilyen hivatalos tájékoztatást nem kapott arról, hogy egyáltalán megszervezik.

A miniszter mindenkit biztosított, hogy maximális tisztelettel viseltetik az evezős sport iránt, ennek eredményeként a sportminisztérium idén 50 százalékkal növelte a szövetség költségvetését.

Hirdetés

Egyben megjegyezte: a müncheni eredmények valóban történelmiek, éppen ezért sajnálatos, hogy az örömöt beárnyékolja, hogy egyesek olyan dolgokkal próbálják elterelni a figyelmet, amelyeknek semmi közük a sporthoz.

Novák szerint nincs annál nagyobb öröm, ha egy sportoló sikereket ér el,

az egész ügyet pedig álkonfliktusnak nevezte.

Azért lehet, hogy nem ártana jobban megszervezni a kommunikációt a különböző sporttal foglalkozó intézmények között.

Hirdetés