Szabadnap van, na: a kormány részéről senki nem várta a reptéren az Eb-ről hazatérő román evezős csapatot

Pedig öt arany- és három bronzérmet hoztak az országnak, csak hát úgy látszik, rossz napot választottak a hazatérésre.

Hirdetés

A fiatal úszózseni, David Popovici sikerei kapcsán már a kollégánk is megjegyezte egy véleményanyagban, hogy ebben az országban szinte senkit nem érdekelnek a vizes sportok, de úgy látszik, a 17 éves srác világraszóló sikerei után sem nagyon változott a helyzet, még minisztériumi szinten sem.

Hétfőn például az történt, hogy a müncheni Európa-bajnokságról öt arany- és három bronzéremmel hazatérők román evezős csapatot a sportminisztérium részéről senki nem várta a bukaresti Henri Coandă repülőtéren, pedig a 35 fős stáb igazán megérdemelte volna.

Az Eb-n arany- és bronzérmet szerző Mădălina Bereş evezős a sajtónak ezt meg is jegyezte, aztán hozzátette: reméli, hogy legalább a szeptemberi világbajnokság után úgy fogadják majd az evezős csapatot a kormány illetékesei, mint ahogyan azt a kétszeres úszó világbajnok David Popovici esetében tették.

Ez van, mit lehet tenni, a kormány illetékesei épp szabadnaposak voltak, mint az ország nagy része, s még egy irodai alkalmazott sem akadt, hogy elszaladjon a helyszínre pár csokor virággal.

Hirdetés