Nemsokára frissített erdélyi utcaképeket nézegethetünk a Google térképén

Majd integessünk, ha elmegy mellettünk a fényképezőállványos autó.

Hirdetés

Egyetérthetünk abban, hogy a Google Street View az internetkorszak egyik legjobb találmánya. Igen sok mindenre alkalmas ez a szolgáltatás, útvonalat tervezni, nevezetességeket megnézni, távolságokat mérni, vagy csak úgy bámészkodni.

Európa, Románia, és benne Erdély is kényelmesen bejárható virtuálisan, mivel a Google fotós járművei keresztbe kasul bejárnak szinte minden települést, a nagyobbakat igen részletesen.

Nos, a Google nemsokára világszerte frissíti az utcaképeket, de várhatóan új helyszíneket is lefotóznak a 360 fokos fényképeket készítő járművek.

Romániában márciustól októberig róják az utakat és utcákat a Google fotós autói és robogói, a sétálóutcákat és az egyéb, járművel megközelíthetetlen helyszíneket pedig hátizsákra szerelhető fényképezőgépekkel, gyalogosan térképezik fel.

Hirdetés

Szatmártól Konstancáig végigfotózzák az utcákat, frissülnek (vagy először készülnek) a fotók Aradon, Besztercén, Brassóban, Segesváron, Marosvásárhelyen, Kolozsváron, Lugoson, Szalontán, Szebenben és még sok más településen. A teljes lista megtekinthető itt.

Érdemes tehát nézegetni az utcaképet, és ha elmegy mellettünk a Google-autó, bátran integessünk, igaz, az arcunkat kitakarják majd a fotókon.

Hirdetés