Nem jött össze az erdélyi fociálom, Bukarestbe került a kupa

Furcsaságokkal tarkított meccsen maradt alul a Sepsi OSK a FCSB-vel szemben a román kupadöntőben. És nem hiányzott a magyarellenesség sem.

Hirdetés

Álom maradt a kupagyőzelem a Sepsi OSK számára, a székelyföldi focicsapat a döntőben nem bírt a FCSB-vel. A pályán és azon kívül is történtek furcsa dolgok a meccs előtt és alatt.

Először is a román szövetség egyszerűen nem akarta (mert valószínűleg nem is tudta és nem is merte) megmondani a Sepsinek, hogy Fülöp István játszhat-e a döntőben? A versenykiírásban és a fegyelmi szabályzatban ugyanis eltérő módon szerepel, hogy a Román Kupa mely szakasza után nullázódnak le a sárga lapok.

Egy ilyen eset miatt óvta meg a Dinamo a FCSB elleni elődöntőt, azt állítva, hogy Andrei Vlad kapusnak eltiltását kellett volna tölteni az első meccsen. A szövetség elutasította az óvást, a koronavírustól sújtott Dinamo ezért a nemzetközi Sportdöntőbíróságra megy az ügyben, a Vladdal azonos helyzetben levő Fülöp szerepeltetését pedig nem merte megkockáztatni a Sepsi – még úgy sem, hogy egy esetleges óvással a FCSB önmagát szúrta volna tökön, elismerve a Dinamo igazát.

Aztán a Magyar Televízió sportcsatornája, az M4 jelentette be alig tíz perccel a kezdés előtt, hogy hiába tűzte műsorára a döntőt, egy órával a meccs előtt a román jogtulajdonostól kapott üzenet alapján mégsem rendelkezik a közvetítési jogokkal.

Aztán jött maga a meccs, ami nem volt egy nagy szám, látszott, hogy az öt hét alatt tíz meccset játszó Sepsi jóval fáradtabb csapat, mint ellenfele. A FCSB-nek most nagyon jól jöttek a CFR koronavírus-esetei, mert a hétvégén nem kellett meccset játszania, és a második félidőben bedarálta a Sepsit. Bár a gólhoz azért kellett a szentgyörgyi védelem bődületes bakisorozata is.

Hirdetés

Dennis Man belőtte, Gigi Becali csapata begyűjtötte a klub 24. Román Kupáját, a Sepsi pedig szegényebb lett egy álommal, egy serleggel és egy európai kupaszerepléssel.

Mivel a döntő is zárt kapus volt, akárcsak a többi járvány alatti focimeccs, a stadionban nem volt aki szidalmazza a magyarokat. Ezt pótolták be szerda éjjel a FCSB ultrái a csapat berceni- edzőközpontja előtt, ahol a hazatérő játékosokkal együtt ünnepelve kerültek elő a magyarokat és Magyarországot mocskoló ismert rigmusok.

Román Kupa, döntő: Sepsi OSK–FCSB 0-1
Gólszerző: Man (65.)

Kiállítva: Buhenna (Sepsi, 80.)

Hirdetés