Nem azért, de 2023-ig kötelező lesz a maszkviselés, akkor is, ha megkapja a korona elleni oltást…

Ezt egy szakember mondta, és el is magyarázta, miért.

Hirdetés

Adrian Streinu-Cercel professzor, aki csaknem két évtizeden át vezette a bukaresti Matei Balș Járványtani Intézetet, immár a második, emlékeztető adagot is megkapta a koronavírus elleni oltásból. Ennek kapcsán elmondta, hogy a második dózis beadása után egy héttel már egészen biztosan védetté válunk a vírussal szemben, hiszen immunrendszerünk már fel van készülve, így ha meg is fertőződünk, a szervezet könnyűszerrel legyőzi a kórokozót. Ez azonban nem azt jelenti, hogy az oltáson átesettek nem adhatják tovább a vírust olyanoknak, akiket még nem immunizáltak, így jó eséllyel egészen 2023-ig nem szabadulunk meg a maszkoktól.

Igen, ez azt jelenti, hogy még két évig viselhetjük a maszkokat, Streinu-Cercel szerint ugyanis, akár egy üstökösnek, a járványnak is „hosszú lesz a csóvája”.

Az oltással kapcsolatban egyébként elmondta, másnap ugyan érezni lehet kicsit a helyét, de egyáltalán nem fáj, nem vészes. Az egészségügyi személyzetet vasérnap kezdték el beoltani a második, emlékeztető adaggal.

Laza asszociáció: Târgu Jiuban egy férfi maszk helyett egy pelenkával borította be az arcát, úgy próbált meg bemenni a helyi polgármesteri hivatalba elintézni az ügyeit. Mint mondta, nem volt pénze maszkra, ezért vette el gyermeke egyik pelenkáját (remélhetőleg nem egy használt darabot). A hivatal munkatársai nem engedték be, inkább odakint kérdezték meg tőle, milyen ügyben jött.

Hirdetés