Napi hírmix: szexista poénkodás a parlamentben, jönnek az amerikai tankok, pénzt gyűjtöttek az OSK szurkolói

Amúgy soha nem találná ki, hány lőfegyvert foglalt le a rendőrség az elmúlt évben! Többek közt ez is kiderül a keddi hírösszefoglalóból.

Hirdetés

PSD-s ülésvezető a parlamentben: tudom, hogy a nők minden plusz percnek örülnek

A szociáldemokrata Daniel Suciu a hétfői plenáris ülésen feledkezett meg arról, hogy nem egy hajnalig tartó agglegénybulin tartózkodik, hanem a parlamentben, s az USR-s Oana Țoiu felszólalása előtt az gurult ki a szájából, hogy a „a kisebbségek időkeretéből Țoiu asszony kap még egy percet, mert tudom, hogy a nők minden plusz percnek örülnek”. Oana Țoiu ezt követően ki is kérte magának a dolgot: „Választott parlamenti képviselő vagyok, és nem az önök kocsmai asztaltársa, akit egy pohár ital mellett szívathatnak”.

Daniel Suciu a keddi plenáris ülésen aztán nyilvánosan elnézést kért a szexista utalgatásért, majd esküdözni kezdett, hogy ő aztán becsszóra nem hímsoviniszta és még csak nem is faragatlan. Már látjuk is magunk előtt, amint a képviselő szerdán hajnalban felvásárolja majd a parlament környékén működő virágboltok teljes kínálatát…

Összedobták a pénzt a Sepsi OSK szurkolói, hogy a klub könnyebben ki tudja fizetni a bírságot

Mint ismeretes, január 29-én a Sepsi OSK és a FCU Craiova közti bajnoki meccs a vendégszektor magyarellenes skandálásai miatt félbeszakadt, aztán a fegyelmi bizottság döntése értelmében a szentgyörgyiek zöld asztalnál 3–0-ra meg is nyerték a meccset. Közben kiderült, furcsa módon a háromszékiek sem úszták meg pénzbüntetés nélkül a dolgot, 25 ezer lejre bírságolták meg őket szervezői hiányosságok miatt.

A Sepsi OSK szurkolói hétfőn adománygyűjtést szerveztek, hogy segítsenek a klubnak, és össze is dobtak annyi pénzt – 12 376 lejt –, ami nagyjából a bírság felét teszi ki, írja a Székelyhon. Szép gesztus!

Soha nem találná ki, hány lőfegyvert foglalt le a rendőrség az elmúlt évben…

Érkezett egy 2022-es összesítés a rendőrség fegyver- és robbanóanyagokkal foglalkozó osztályától, s hát eléggé meglepődtünk a számok láttán: kiderült többek közt, hogy az egyenruhások több mint 3000 lőfegyvert, 370 ezer különböző kaliberű töltényt, 500 kiló robbanóanyagot és több mint 100 tonna pirotechnikai terméket koboztak el az elmúlt évben. Ugyanebből a „dolgozatból” derül ki az is, hogy az elmúlt év végén Romániában 113 811 magánszemély tudott felmutatni fegyvertartási engedélyt, ebből 72 771 halált okozó fegyverre vonatkozott.

Jaj de jó! A védelmi minisztérium bevásárol amerikai tankokból

Hirdetés

Románia 54 amerikai Abrams-tankot vásárolna a közeljövőben, erre azonban még a parlamentnek is rá kell bólintania – erről ma Teodor Incicaș, a védelmi minisztérium fegyverzeti igazgatóságának a vezetője beszélt egy interjúban. Az egyelőre nem világos, hogy ez mennyibe fog fájni a román államnak, Incicaș azonban igyekezett mindenkit megnyugtatni, hogy nem lepattant tragacsokról lesz szó, hanem modern berendezésekkel felszerelt harckocsikról.

Nicolae Ciucă miniszterelnök egyébként a tavaly nyáron fogadta hivatalában a General Dynamics European Land System (GDELS) képviselőit, s már akkor tárgyaltak a cég által gyártott M1 Abrams harckocsik megvásárlásáról. Ezek egyébként nem olcsó járgányok: Lengyelország nemrég állapodott meg 250 darab beszerzéséről, és mintegy hatmilliárd dollárt kell értük kifizetnie.

Hirdetés