Nahát, nem tárgyalják Erdély elcsatolását a legfelső védelmi tanács ülésén

Pedig a jelekből arra lehetne következtetni, hogy ez az egyik legfontosabb gondja Romániának…

Hirdetés

Románia elnöke szerdára összehívta a Legfelső Védelmi Tanács (CSAT) ülését. Ez az a testület, amely az államfő elnökletével, a kulcsminisztériumok, a hadsereg, a szeku… a titkosszolgálatok vezetőinek képviselőinek részvételével szokott ülésezni és amely megvitatja az legégetőbb ország-, nemzet-, stb-védelmi kérdéseket. És amelynek soha nem volt és valószímnűleg nem is lesz egyetlen magyar tagja sem, tegyük hozzá, mert nem mellékes.

Na de nézzük, mi szerepel az ülés napirendjén:

– az ország 2020-2024-re vonatkozó nemzetvédelmi stratégiája;
– a román haderő külföldi missziókban való részvétele 2021-ben;
– a román hadsereg felszerelésének kérdései a következő öt évben;
– egyéb nemzetbiztonsági témák.

Hiába keressük, Erdély elcsatolásának kérdése nem szerepel tételesen a napirendben. Pedig ha azt nézzük, hogy Klaus Ionopotchivanoc Iohannis a minap milyen vehemens vaddisznó módon dobta be ezt a nemzetbiztonsági hidrogénbombát a közbeszédbe, és hogy a parlament mekkora nemzeti hevületben fetrengve égette atomjaira az összes kézügyben levő autonómiatervezetet, akkor bizony jogos azt feltételezni, hogy Transzilvánia visszaadása a magyaroknak, amin az álkisebbségi államelnök szerint a PSD ügyködik Orbán Viktor segédletével, az első megvitatandó ügy lesz azon a napirenden.

Bár az első és utolsó pontban azért szó eshet Erdélyről és a székely autonómiáról, ha nem is említik, de ilyen horderejű nemzetbiztonsági veszélyeket azért mindenképpen kiemelt, különálló pontokként illene tárgyalni a román Legfelső Védelmi Tanácsban.

Nem??

Hirdetés