Nahát! Eltűnt a bíróságról a korrupt rendőrökkel cimborázó milliomoscsemete aktája

A Bihar megyei törvényszéken két hónapja keresik a dossziét, eredménytelenül. És még csak nem is szóltak a rendőségnek.

Hirdetés

Románia egyik legvagyonosabb családjának sarja, Victor Micula hosszú évek óta a törvények felett állónak érzi magát. Megvan rá az oka: bármilyen botrányba is keveredett, soha semmilyen következménye nem lett az ügynek. Száguldozhatott tűzpiros Ferrarival Nagyvárad egyik sétáló utcájában, éjszakai driftversenyeken túráztathatta a luxusautóját, vagy éppenséggel AK-47-es gépkarabéllyal lövöldözhetett, komolyabb következmények nélkül. Igaz, vádat emeltek, ám

az ügyészek letartóztatási kérelmét például a bíróság többször is elutasította.

Bár köztudomású volt, hogy a rendőrök a zsebében vannak, arra azért senki sem gondolt, hogy rendőr cimboráinak köszönhetően egyenruhát húzhatott magára, több akcióban is részt vehetett, sőt, még a rendőrségi adatbázisba is beléphetett kénye-kedve szerint. Ez már több volt a soknál: az illetékes ügyészség tavaly eljárást indított ellene és négy korrupt rendőrhaverja ellen. A legújabb fejlemény az ügyben, hogy a bűnügyi aktáinak egy jelentés része egyszerűen eltűnt a nagyváradi bíróság archívumából.

Nehéz elhinni, hogy magától szívódott volna fel el a dosszié, a Bihar megyei törvényszék vezetősége mégsem értesítette erről a rendőrséget, pedig már két hónap is eltelt azóta.

A bírák úgy ítélték meg, hogy az eljárás tovább folytatódhat, mivel az aktáról létezik egy másolat,

mindössze annyi változott, hogy a gyanúsítottak védőügyvédei szeptember közepéig időt kaptak a másolat áttanulmányozására.

A bíróság azt állítja, a dosszié eltűnésének körülményeit akkor fogják megvizsgálni, miután ítélet születik az ügyben.

Hirdetés