Nahát! A volt rendőr-főkapitány és a választási hatóság vezetője is „lopta” a doktori címét

Amerika a lehetőségek or… Egy frászt! Románia a lehetőségek országa!

Hirdetés

Az Egyetemi Címeket és Okleveleket Tanúsító Országos Tanács (CNATDCU) addig-addig vizsgálódott, míg – mit ad isten – kiderült: Cătălin Alexandru Ioniță rendőrségi főkvesztor, volt rendőr-főkapitány, a belügyminisztériumhoz tartozó Korrupcióellenes Igazgatóság (DGA) volt vezetője, és Constantin-Florin Mitulețu-Buică, az Állandó Választási Hatóság (AEP) elnöke is plagizált a doktori dolgozatában, így visszavonják tőlük a csalással szerzett címet (a doktorit).

Annyi egészen bizonyos, hogy a két úriember nem egymásról másolt, mert akkor meg se kapták volna a címet (a doktorit).

Mindkét döntést február 23-án hozta meg a CNATDCU, de csak most hozták őket nyilvánosságra.

Cătălin Ioniță címét két évvel és egy hónappal azután vonták vissza, hogy a Pressone.ro felfedte: másolta az egész disszertációját – mint írták – az első bekezdéstől az utolsóig. Constantin-Florin Mitulețu-Buicával nem voltak ilyen türelmesek: az ő esetében mindössze négy hónapig tartott a vizsgálat.

Hirdetés

Ioniță még 2012-ben „szerezte meg” a doktori címet az Alexandru Ioan Cuza Rendőrakadémián. 2018 januárja és júniusa között töltötte be az országos rendőr-főkapitányi tisztséget, és erről azért mondott le olyan sietősen, mert a DNA eljárást indított ellene befolyással való üzérkedés és hamis nyilatkozattétel miatt – bizonyos szívességekért cserébe kapott meg egy bizonyos földterületet, amelynek ráadásul csak töredékét tüntette fel a vagyonbevallásában.

Mitulețu-Buică 2017-ben, az I. Károly Nemzetvédelmi Egyetemen lett doktor a lopott dolgozatával, ám ebül szerzett jószág ebül vész el.

Hirdetés