Na, még ez is: ezúttal vittek létrát és matracot a helyszínelők, csak nem tudták használni

Itt egy újabb, tragédiával végződő eset, amely olyan, mintha a következő epizódja lenne a konstancai tűzesettel kezdődő és az Onești-i kettős gyilkossággal folytatódó hajmeresztő sorozatnak.

Hirdetés

Az elmúlt két hétben két országos botrány is kirobbant amiatt, hogy a hatóságok bénázása és felkészületlensége életeket követelt – a konstancai esetre gondolunk, ahol a tűzoltók matrac és létra nélkül nézték végig, amint egy nő kizuhan a hatodikról, illetve az Onești-i kettős gyilkosságra, ahol a helyszínelő rendőrök elcseszték a beavatkozást –, de sajnos jutott erre a hétre még egy hajmeresztő, tragédiával végződő történet.

Pénteken délelőtt a bukaresti Vitan negyedbe riasztották a rendőröket, ahol egy 23 éves fiatal felmászott az épület tetejére és azzal fenyegetőzött, hogy leugrik. A helyszínre rendeltek a SMURD-mentősöket és a tűzoltókat is, akik matraccal és létrával érkeztek, közben a rendőrség tárgyalója több mint két órán keresztül próbálta lebeszélni a fiatalembert az öngyilkosságról. Nem jött össze: a fiatalember leugrott, és több sikertelen újraélesztési próbálkozás után meghalt.

Na de felmerül a kérdés, miért nem használták a létrát, vagy a matracot? Adrian Dinu, a bukaresti katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) képviselője szerint a létrát végül azért nem vetették be, mert a fiatalember ettől egyre ingerültebb lett, nem akarta, hogy segítsenek neki. A felfújható matracot pedig azért nem sikerült kinyitni, mert egyszerűen nem volt hely az épület előtti fák és a kerítés miatt. Ehelyett az épületben talált, használt ágymatracokat rakták az épület elé, teljesen fölöslegesen…

Az ISU képviselője szerint szó sincs arról, hogy a helyszínelők tévedtek volna, de a korábbi esetek után nem kizárt, hogy ezúttal is kiderül majd egy-két hajmeresztő részlet, aztán jöhet a szokásos vizsgálat.

Hirdetés