A belügyminiszter beismerte: a rendőrség elcseszte a beavatkozást az Onești-i kettős gyilkosság ügyében

Már el is kezdtek hullni a fejek, ahogy ilyenkor lenni szokott.

Hirdetés

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a rendőrség nem lehet kifejezetten büszke az elmúlt napokban nyújtott teljesítményére, sőt, most épp az Onești-i kettős gyilkosság kapcsán kitört botrány miatt kell magyarázkodnia.

Miután szerdán délelőtt Florin Cîţu kormányfő belső vizsgálatot kért az ügyben Lucian Bode belügyminisztertől, már el is kezdtek hullani a fejek.

Lucian Bode belügyminiszter este sajtótájékoztatón ismerte be, hogy a belső vizsgálat alapján egyértelművé vált, a helyszínelő rendőrök és a feletteseik is vétkesek az ügy alakulása miatt, nem kezelték kellő komolysággal és szigorral a helyzetet. Ezért a belügyminisztérium azonnali hatállyal menesztette a Bákó megyei rendőr-főkapitányt és helyettesét, valamint a városi rendőrparancsnokot és a helyettesét is. Ugyanakkor a belügyminisztérium feljelentést is tett hivatali mulasztás gyanújával.

Lucian Bode azt sajnálja a legjobban, hogy talán életeket lehetett volna menteni, ha a helyszínelők hatékonyabb módszert választanak, miután egyértelműen látszott, hogy az agresszorral folytatott tárgyalások nem vezetnek eredményhez.

Hirdetés