Illusztráció: Unsplash.com

Na és az hogy van, hogy ön csak oltással mehet étterembe, de ott oltatlan pincér is kiszolgálhatja?

Úgy látszik, Abszurdisztánban a járvány is csak felemás intézkedéseket tud szülni.

Hirdetés

Raed Arafat belügyi államtitkárnak nekiszegezték a kérdést, és ő csak a fejét tudta vakargatni. A legújabb rendelkezések értelmében ugyanis az éttermekbe, kávézókba (de moziba, színházba, uszodába stb. is) csak zöld igazolással lehet belépni, a 6 ezrelékes fertőzöttségi rátát meghaladó településeken ráadásul már a negatív tesztet sem fogadják el, csak az oltásról, illetve a betegségen való átesésről szóló igazolás a nyerő. Eközben az éttermek, kávézók személyzetét senki sem kötelezi oltakozásra, vagy zöld igazolás felmutatására.

Arafat elismerte, hogy ez nincs rendjén, és elmondta, hogy ez két külön szabályozás hatáskörébe tartozik, hiszen a vendégek belépésének szabályozása közegészségügyi probléma, amit járványhelyzetben kormányrendelettel is meg lehet szabni, míg a másik munkaügyi kérdés, ilyesmit pedig csak a parlament által elfogadott törvény révén lehetne befolyásolni.

Így történhet meg tehát Abszurdisztánban, hogy a pincér, akinek nincs zöld igazolása, kiküldi önt, mert önnek nincs zöld igazolása.

Az államtitkár azt is mondta, hogy egyelőre nem kell attól tartani, hogy országos lezárás következne, feltéve ha betartjuk a meglévő szabályokat. A 4. hullámon becslése szerint december–január környékén leszünk túl.

Ha ez igaz, akkor az év hátralévő része megy a levesbe.

Hirdetés