Na de ilyet! Dicsőítő nótát írt polgármesterének egy önkormányzati képviselő (VIDEÓval)

És fel is énekelte. Megszületett az év első kampánydala.

Hirdetés

A Szociáldemokrata Párt (PSD) háza táján régi hagyománya van annak, hogy kampányidőszakban frenetikusabbnál frenetikusabb, de annál gusztustalanabb kampánynóták születnek a jelöltjeikről, olyanra viszont nem emlékszünk, hogy egy önkormányzati képviselő megénekelje a saját polgármesterét.

Bukarest hatodik kerületében járunk, ahol a Gabriela Stan nevű önkormányzati képviselő akkora népdalba oltott kortesdalt kanyarított oda a PSD-s főnökének, hogy ha ezután sem léptetik elő pártvonalon, akkor soha a büdös életben. A dal címe: Măi primare măi primare!

Gabriel Mutu polgármester magasztalása így indul (nyers fordításban): „Terjed a hír Bukarestben, hogy okos a polgármester a 6. kerületben/Mutu jó tanácsokkal ellátott/És mindenkit oltalmazott”. De a kedvenc részünk ez: „Az utcákat leaszfaltoztad, a tömbházakat felújítottad/Minden parkot szebbé tettél, mindent lefertőtlenítettél/Figyelmed mindenre kiterjed, ezért jár a dicséret!”

Az ódába illő fenséges szárnyalást itt lehet végighallgatni:

Hirdetés

A makulátlan Gabriel Muturól egyébként legutóbb akkor írtunk, amikor egy bukaresti PSD-ülésen összeverekedett Aurelian Bădulescu fővárosi alpolgármesterrel, de arról is megemlékeztünk, amikor adócsalás miatt gyűlt meg a baja a hatóságokkal.

Hirdetés