Összeverekedett két PSD-s polgármester a bukaresti városházán

Elszabadultak az indulatok a fővárosi PSD-ben: kizárás, hamis tanúvallomás az ügyészségen, verekedés. Alig fél nap alatt.
Hirdetés

Tegnap estétől ma reggelig robbanásig forrt a hangulat a Szociáldemokrata Párt bukaresti szervezetében. A robbanást az jelentette, hogy ma délelőtt tettlegesen is összeugrott a főváros alpolgármestere, Aurelian Bădulescu és a hatodik kerület szintén PSD-s polgármestere, Gabriel Mutu, aki ráadásul a párt fővárosi szervezetének az elnöke is.

Annyira egymásnak estek a főpolgármesteri hivatal PSD-irodájában, hogy a helyi rendőröket hívták ki, hogy szétválasszák őket – írja a Mediafax. A hírügynökség munkatársa a helyszínre érve még hallotta, ahogy Bădulescu azt kiáltja Mutunak: „Te kezdted!” Az incidens után egyikük sem nyilatkozott a sajtónak. Mutu az önkormányzat csütörtöki ülésén kérte, hogy vegyék fel a napirendi pontok közé a Bădulescu leváltásáról szóló határozatot.

A konfliktus előzménye az, hogy a párt fővárosi szervezete megvonta a bizalmat szerda este Bădulescutól, aki ugyan párttag és tanácsos maradhat az önkormányzatban, de meg kell válnia a főpolgármester-helyettesi tisztségtől. Mindezt azért, tudta meg a Mediafax pártközeli forrásokból, mert Bădulescu bírálni merte Liviu Dragnea pártelnököt és Codrin Ştefănescu pártfőtitkárt.

A politikai bizalom megvonásától dühös Bădulescu szerdán egy késő esti műsorban elmondta, hogy hazudott az ügyészségen, amikor meghallgatták a tavaly augusztus 10-i tüntetés erőszakos szétverésének ügyében. Azt nem tudja megerősíteni, hogy a csendőrök parancsba kapták, hogy erőszakosan lépjenek fel, mondta, de azt nyilvánosan bevallotta, hogy hazudott az ügyészeknek, „hogy védjem a pártot, amely most kizárt, hogy védjem Codrin Ştefănescut, a demokráciát, hogy jó legyen” – mondta. A politikus hétfőre kapott újabb idézést az ügyészektől, és csak nekik mondja majd el, miben hazudott, mondta a tévében.

FRISSÍTÉS: Bădulescu beismerte, hogy verekedtek Mutuval, aki az érvekből kifogyva egy vízzel teli palackot dobott Bădulescu felé. A palack az arcán találta el, amin ő feldühödött, és dulakodni kezdtek.

Hirdetés