Nem csoda, hogy begerjedt a gyermekvédelem a PSD újabb gyomorforgató kampánydala miatt

Gyerekekkel végeztették el a piszkos munkát.
Hirdetés

Ennél már nincs lejjebb… Nicolae Guță sok pénzt látott nagymenő manele énekes PSD-nek írt kampánydala is elég nagy megrázkódtatást okozott a vájtfülűeknek, de a kormánypárt legújabb, a kampányfinisre hagyott kortesdala egyenesen gyomorforgató.

Népviseletbe öltözött gyerekekkel énekeltetik el benne, hogy miért is kell vasárnap elmenni és a PSD-re szavazni. Mindehhez egy máramarosi népdal adja a zenei aláfestést, hiszen a cél világos:

unokáik mondják el a nagyszülőknek, hogy az ő jövőjük csakis a PSD révén biztosított.

Mert – és akkor random módon kiragadunk pár gondolatot a szövegből – a PSD véd, oltalmaz, óvodát, iskolát és pénzt ad. És a gyerekeknek jövőt, de hazahozza az emigrált honfitársakat, sőt, feltámasztja az országot. És megvédi Brüsszeltől… Brüsszelben.

Merthogy a kortesnóta írói a sértegetéstől sem riadnak vissza, Frans Timmermanst, az Európai Bizottság alelnökét pécézték ki erre, akit a tulipánok országából érkezett „megosztó” figuraként írnak le. És mindezt a gyerekek szájába adják.

Nem is csoda, hogy a gyermekvédelmi hatóság hivatalból vizsgálatot indított az ügyben, és azt is megpróbálja kideríteni, hogy a szereplő kiskorúak szülei beleegyeztek-e a forgatásba. Az ebben szereplő képek zöme egyébként a múlt hétvégén tartott Máramarosi napokon készült.

Hirdetés

De olyan szóvirágok is vannak benne, hogy: Țara noastră are o cruce / La Bruxel Terheș o duce (Az országunknak van egy keresztje / Terheș viszi Brüsszelbe”. Itt lelkész jelöltjükre, Cristian Terheș görög katolikus papra utalnak, akinek egyébként meg kell lakolnia döntéséért: nem szolgálhat többet az Egyesült Államokban és Kanadában.

Persze, a Jézus keresztútjára való utalás sem vall sok jó érzésre…

Érdekes módon a klip végén a „România, trezește-te!” (Románia, ébredj fel!) jelmondat is elhangzik, melyről korántsem a PSD-re, inkább az elmúlt években az igazságszolgáltatás átszervezése ellen tartott kormányellenes tüntetésekre asszociálunk.

A szlogent a Morometzii együttes dala ihlette, a PSD hangszennyező kortesnótáját ellensúlyozandó ezt is idetesszük:

Hirdetés